Prvostepenom presudom Đurković oslobođen optužbe za zločine kod Teočaka

Datum:

Share post:

Sud BiH oslobodio je prvostepenom presudom Ratka Đurkovića optužbe za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine kod Teočaka.

Đurković je oslobođen optužbi kao nekadašnji komandant Prvog bataljona Prve majevičke brigade da nije spriječio zločin počinjen u julu 1992. godine u selu Tursunovo Brdo na području opštine Ugljevik, kao i zato što nije preduzeo aktivnosti da počinioci ubistva četiri civila i dva ratna zarobljenika budu kažnjeni.

Đurković nije prisustvovao izricanju presude, a njegova odbrana je priložila medicinsku doumentaciju o njegovom narušenom zdravstvenom stanju.

Istom optužnicom bio je obuhvaćen i Radomir Nedić, komandant Prve majevičke brigade, ali je postupak obustavljen jer je ustanovljeno da nije sposoban za suđenje, prenosi Birn.

Ovom presudom Đurković je oslobođen troškova postupka, a srodnici oštećenih su sa imovinsko-pravnim zahtjevima upućeni na parnicu.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...