PRVO POVEĆANJE NAKON 11 GODINA: Plata medicinskih sestara od oktobra veća za 50, doktora za 200 KM

Datum:

Share post:

Povećanjem cijene rada sa 135 na 145 KM plata zaposlenih sa srednjom stručnom spremom od oktobra će biti veća za 50-60 maraka, a plata ljekara, u zavisnosti od koeficijenata i uslova rada, za oko 200 KM.

 
 

To je rekao predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić, naglasivši da se nada da će već od 1. januara sljedeće godine cijena rada biti povećana za novih 5 odsto.– Cijena rada od 145 KM na snazi će biti od 1. oktobra do kraja godine. To smo ispregovarali s premijerom RS Radovanom Viškovićem, što je prvo povećanje plata zdravstvenim radnicima unazad 11 godina.

Naravno da to nije puno i da ne možemo da budemo zadovoljni, ali je važno da je priča oko povećanja plata medicinarima u Srpskoj pokrenuta s mrtve tačke. Na sastanku s premijerom i resornim ministrom ispunjen je samo prvi dio našeg zahtjeva, a o ostalom ćemo pregovarati – naglašava Granulić.

Prema njegovim riječima, moraju da se preduzmu sve mjere kako bi se zaustavio odlazak zdravstvenih radnika sa ovih prostora.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...

Kamion srušio naplatnu kućicu na auto-putu Doboj – Banjaluka

Na auto-putu Doboj - Banjaluka, u mjestu Kladari, kamion je udario i uništio naplatnu kućicu na ulazu na...

PREMINUO Milenko Gotovčević, član predsjedništva Pokreta za Bijeljinu

Tužne vijesti ne biraju vrijeme -S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Milenko Gotovčević, Član predsjedništva Pokreta...