Barselona poslije produžetaka bila bolja u Beogradu i tako Zvezdi nanijela prvi poraz u Evroligi ove sezone. Gosti su bili bolji reultatom 98:94.

Zvezda je krenula dosta tromo u ovaj duel. Napadi su išli jako sporo, pozicioniranje nije bilo najbolje.

Onda je Sferopulus u igru ubacio Teodosića koji je sve to preokrenuo. Donio je stabilnosti i mirnoću ekipi, napadi su imali smisla.

Dosta ujednačena igra. ‘’Crveno-bijeli’’ su se dosta mučili sa odbranom pikenrola iz čega su najviše profitirali Ernangomez i Veseli. Ali sa druge strane, šut za tri je bio na visini zadatka. U prvom poluvremenu taj segment je bio na visini zadatka kod domaće ekipe.

Zvezda je na odmor otišla sa prednošću od 47:44 poslije trojke Milera-Mekintajera uz zvuk trojke.

Drugo poluvrijeme bilo je u najmanju ruku ludo.

Pucalo se na sve strane, napadi su bili inspirativni, a igrači raspoloženi.

Drama je dostigla svoj vrhunac i jedino je pravilno bilo, čini se, da se odu na produžetke – 84:84.

Drama se nastavila i u produžetku, bilo je nervoznih, ishitrenih napada, Jago Dos Santos je sa linije bacanja donio Zvezdi prednost 93:90, ali je Laprovitola na 1,30 minuta do kraja pogodio trojku za izjednačenje. Daum je promašio, pa zatim nije dovoljno blizu stao Kevinu Panteru koji je na 53,5 sekundi pogodio novu trojku za vođstvo Barselone 96:93.

Nemanja Nedović je napravio faul u napadu na 35,6 sekundi prije kraja. Uspjela je Zvezda da osvoji loptu, imala 9,4 sekunde da izbori produžetak, ali je Panter izbio loptu Geidraitisu.

Napravljen je faul nad Jagom na 7,2 sekunde, pa je Brazilac otišao na liniju bacanja. Pogodio je Jago bacanje, a Panter je položio za 98:94.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име