Dana 10.06.2023. godine u Sokocu je održano Prvenstvo BiH za dječake i djevojčice gdje je nastupilo 27 atletskih klubova iz  naše države sa preko 210 najboljih u svojim disciplinama.

AK “ Atletik“ kao jedini predstavnik Grada Bijeljina je opet  dokazao da se nalazi u samom vrhu Bosanskohercegovačke atletike osvojivši pet medalja na pet različitih disciplina.

Zlatnu medalju i titulu Pvaka BiH za 2023.godinu u disciplini trčanje na 600m po ko zna koji put je odbranila Ema Kovač uprkos povredi koja je već duže vrijeme prati.

Srebrnu medalju i titulu Viceprvak BiH za 2023. godinu u disciplini stipl 1500m osvojila je Iskra Jović.

Bronzanom medaljom se okitio Dragan Senić koji je nastupio u izuzetno teškoj i neizvjesnoj trci na 2000m i za par stotinki ostao bez titule Viceprvaka BiH.

Bronzanu medalju osvojio je i Luka Pajkić u disciplini skok u vis sa novim ličnim rekordom koji sada iznosi 160 cm.

Bojan Milunović  je za samo dva mjeseca treniranja pod stručnim nadzorom trenera postigao fenomenalan rezultat  u disciplini sprint  300 m sa vremenom 40.9 s i osvojio bronzanu medalju.

Moramo spomenuti i naše najmlađe učesnike, mlađe pionire koji su se borili rame uz rame sa tri godine starijim dječacima i ostvarili sledeće rezultate:

Pavle Kovač je prvi put učestvovao u disciplini bacanje koplja i osvojio 4.mjesto, dok je Pavle Ilić oborio lični rekord na 300 m (bez sprinterica) koji sada iznosi 47.17 s.

Dječaci koji su predstavljali naš klub su uzeli učešće i u štafeti 4×100 m i zauzeli  šesto mjesto.

Kako smo i obećali prije dvije godine, u Grad Bijeljinu smo donijeli atletiku sa svim njenin disciplinama i postali  najbolji gradski atletski klub. U narednom periodu pomjeramo granice i  uvodimo novi projekat izuzetno bitan za razvoj atletike u regionu, o čemu ćemo vas upoznati narednih dana.

Napominjemo da je kod nas upis uvijek u toku i da su nam svi dobro došli. Obećavamo da će biti još novih zvjezdica jer mi stvaramo šampione!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име