„Providne vreće greškom spakovane u obojene“ Predsjednik GIK Doboj ističe da su navodi CIK zlonamjerni

Datum:

Share post:

Nije tačno da iz Doboja nedostaju vreće i pečati neiskorištenih glasačkih listića, kako to tvrdi predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović, izjavio je večeras Srni predsjednik Gradske izborne komisije GIK Nenad Paleksić.

Paleksić je rekao da se sve to radi zlonamjerno i da su vreće dostavljene CIK, u kojem, kako smatra, rade protiv dobojskog GIK.

– Ne znam zbog čega to rade. Kada provjere vidjeće da su na velikom broju biračkih mjesta u cijeloj BiH providne vreće greškom spakovane u obojene vreće sa ostalim izbornim materijalom – rekao Paleksić.

On je dodao da se samo sa deset biračkih mjesta sa područja Doboja moglo desiti da su providne vreće spakovane u obojene vreće i da sve o tome imaju u Sarajevu.

– Prema tome, sve je to u CIK ili treba da je u CIK i kada otvore vidjeće gdje se nalazi taj materijal – dodao je Paleksić.

On je rekao da će sutra ujutro biti održana sjednica da bi poslali pismeni akt komisiji i upoznali novinare šta rade iz CIK, podsjetivši da su im napravili i problem sa posmatračima dan prije izbora.

Arnautović je danas rekao federalnim medijima da je nakon što je preuzet izborni materijal iz svih opština u BiH “da u gradu Doboju sa 61 biračkog mjesta ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih glasačkih listića”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Rezolucija o Srebrenici vodi BiH ka mirnom razlazu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i...

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu dio Podrinja bez električne energije

Saopštenje "Elektro Bijeljine" prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u srijedu 24. aprila 2024. godine, izvoditi radove na godišnjem...

Bijeljinska Biblioteka danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava odobravanjem popusta na godišnju članarinu u visini od 50% (video)

Bijeljinska Biblioteka "Filip Višnjić" danas obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava i tim povodom odobrava popust od...

Teniski turnir „Sofrenić Tennis Masters“ od 26. do 28. aprila u Bijeljini (foto)

Teniski turnir "Sofrenić Tennis Masters" održaće se od 26. do 28. aprila u Bijeljini u Sportskom centru "Sofrenić"....