Proveli su u braku 60 godina i preminuli u ISTOM DANU

Datum:

Share post:

Na šabačkom groblju, od petka, počivaju supružnici Veljko (85) i Milosava Radmanović (76), koji su umrli u jednom danu. Upokojili su se u četvrtak, baka u 3.30, a djed u 10.30, u svom stanu u gradu na Savi, kod Saborne crkve Svetih apostola Petra i Pavla.

Život ovog bračnog para, kako kažu njihova kćerka Vesna i unuk Nikola Mitrović, obilježila je velika ljubav. Ona “koja se godinama samo rasplamsavala, a nikad nije jenjavala ni za jotu”. Djed je u Šabac došao iz Plaškog iz Like, baka je Mačvanka iz Badovinaca.

– Za šest decenija nikada se nisu posvađali, baš nikada – tvrde njihovi najbliži, ali i vremešne komšije iz centra grada, koje ih poznaju od mladosti.

– Nigdje i nikada nisu išli jedno bez drugoga. Uvijek su, nekako, na neobjašnjiv način, bili sličnog raspoloženja. Kad je jednom dobro i drugom je, kad ne valja oboje su tužni. Tako je bilo do kraja života, jer, ako jedno ode kod ljekara, i drugo ide. Vodili su idiličan porodični život, fini, otmeni i zanimljivi ljudi, koje je volio i komšiluk i grad – kažu oni.

Unuk Nikola kaže da je djed umro sedam sati poslije bake, a da nije saznao da je ona izdahnula. Da je, kojim slučajem, čuo da je umrla, “istog trenutka bi i njegovo srce stalo”. I jedno i drugo, kao da su osjećali da im se kraj bliži. Zajedno im je služeno opelo, zajedno su ispraćeni na vječni počinak, u grobnicu koja će svjedočiti o velikoj ljubavi dvoje ljudi, kojima različitost mentaliteta iz krajeva koju su “unijeli” u brak, ne samo što nije smetala, već im je ljubav i razumijevanje učinilo ljepšom, snažnijom i boljom.

TESTNA REKLAMA

– Mnogo su nas voljeli, u svakoj riječi bilo je ljubavi “za bogove” i za nas, uvijek su nas razumjeli i nije ni čudo što ih je obožavala moja unuka Nađa, njihovo milo praunuče. Tri decenije su bili penzioneri. Na život se nikad nisu žalili. Uvijek su uspravno hodali ulicama Šapca, grada koji su voljeli svim srcem, noseći ljubav i za Liku i za Mačvu. Penzionerske dane divno su provodili, tako da im nikada nije bilo dosadno. Očigledno, kao da su bili rođeni jedno za drugo – rekla je kćerka Vesna.

Opelo bračnom paru Radmanović služio je prota Mirko Vilotić. U prigodnoj, oproštajnoj bjesedi od Milosave i Veljka rekao je:

– Ovakvi slučajevi predstavljanja Bogu su malobrojni. I sam sam bio svjedok njihove međusobne ljubavi, poštovanja i divnog odnosa prema svim ljudima i ljubavi prema svojoj Crkvi – rekao je on.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: novosti.rs

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...