PROTESTI U CRNOJ GORI: Građani blokirali saobraćaj u više opština zbog “prekrajanja izborne volje”

Datum:

Share post:

Građani Crne Gore večeras su blokirali saobraćaj u više opština u znak protivljenja formiranju Vlade sa partnerima nekadašnje vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) bez koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Blokade organizuje grupa “Odbrana izborne volje”, koja za sada ima 20.000 članova, a na više lokacija istaknut je transparent: “Izdaja se ne prašta”.

Okupljeni građani u Podgorici blokirali su saobraćaj na kružnom toku na Zlatici, a auto-kolona je krenula ka gradu.

Veliki broj ljudi okupio se i u Nikšiću odakle je sa Trga Šaka Petrovića krenula kolona, kojom, kako kažu, žele da pošalju poruku mandataru Milojku Spajiću da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana.

Saobraćaj u Budvi blokiran je na kružnom toku, na ulazu u grad, a među okupljenima je predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović.

Građani su ponovili ranije zahtjeve, među kojima traže da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović oduzme ulogu mandatara lideru PES Milojku Spajiću, kao i da se građani uključe u pregovore o vladi.

Grupa građana blokirala je magistralni put Bijelo Polje-Berane-Podgorica, na kružnom toku u mjestu Ribarevine, pod blokadom je trajektno pristanište u Lepetanima, prilaz lokalnom putu Tivat-Prčanj-Kotor.

Među okupljenima su predsjednici opštinskih odbora Nove srpske demokratije iz Tivta Miljan Marković i Kotora Vladimir Potpara.

Povodom objava na društvenim mrežama da će doći do auto-kolona, iz Uprave policije su naveli da će snimati sva neprijavljena javna okupljanja.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić apelovao je da učesnici auto-kolona vode računa šta rade, istakavši da policija preduzima sve mjere i radnje u skladu sa svojim ovlaštenjima.

– Neka dobro preispitaju svoje ponašanje jer nemojte da nas onda iznenade sva ona lica koja budu procesurana u odnosu na određena krivična djela – rekao je Terzić.

On je dodao da nema ništa protiv toga da se slobodno iskaže nezadovoljstvo bilo kojim političkim odlukama, ali smatra da se ne smiju ugrožavati prava građana koji, usljed takvih blokada, ne mogu da uživaju osnovna ljudska prava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...