PROTESTI poljoprivrednika na Pavlovića mostu

Datum:

Share post:

Poljoprivrednici iz sela Badovinci su u strahu da će ove godine imati velike gubitke, jer ne mogu da dođu do svojih imanja sa druge strane Drine.

Oko 600 domaćinstava u Badovincima ima problem što imaju pola imanja sa jedne, pola sa druge strane rijeke Drine. Ne postoji mogućnost da pređu granicu do njiva u Semberiji, pripremljene oranice čekaju da budu zasijane, a pšenica da je zaštite. Da im zemlja ne bi ostala neobrađena, a uloženo da im ne bi propalo, očekuju pomoć i dozvole nadležnih.

Već više od tri nedjelje čekaju na dozvole za prelazak graničnog prelaza. Danas oko 12 časova protestovali su na Pavlovića mostu, tako što su svoje traktore i priključne mašine parkirali u neposrednoj blizini graničnog prelaza.

Pedesetak mještana Badovinaca ovim činom skreće pažnju nadležnim državnim organima da ne mogu više da čekaju na rješavanje administrativnih procedura, već odmah žele u svoje njive koje teritorijalno pripadaju Republici Srbiji iako su sa druge strane Pavlovića mosta.

Poljoprivrednici su propuštali sva vozila u oba pravca želeći da pokažu da im nije cilj nikome da prave probleme, već da samo žele da riješe svoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...