PROTEST OPOZICIJE: Šesti put pred Skupštinom Srbije

Datum:

Share post:

Protest opozicije šesti put pred Skupštinom Srbije

– Šesti protest “Srbija protiv nasilja” u organizaciji prozapadne opozicije, počeo je ispred Doma Narodne skupštine oko 18.30 časova, sa istim zahtevima, kao i prethodnih nedelja, ali će fokus danas, kako su najavili organizatori, biti na obrazovanju zbog saopštenog plana o završetku školske godine.

Saobraćaj je blokiran ispred Skupštine, na trgu Nikole Pašića, kao i ispred Glavne pošte u Takovskoj.

Ispred Skupštine obratiće se poznate ličnosti, ali i nastavnici i profesori, posle čega će krenuti u protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, potom Beogradskom ulicom do Slavije, pa Nemanjinom do zgrade Vlade.

Odatle će nastaviti do Ministarstva prosvete, gde će ostaviti poruke prosvetara, roditelja i učenika, a potom napraviti prsten oko zgrade Vlade gde će takođe ostavljati poruke.

Na protest su došli poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednikci Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS-a Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, kopredsednik stranke Zajedno Biljana Stojković, kao i lider pokreta Srce Zdravko Ponoš, poslanik koalicije Zajedno -Moramo Đorđe Pavićević, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, hrvatski novinar Domagoj Margetić.

Narodni poslanik Aleksandar Olenik pozvao je juče, sa trga Majdan u Kijevu, građane na protest “Srbija protiv nasilja”. Trg Majdan poznat je po tome što je na njemu počela revolucija koja je završena sukobima i smenom vlasti u Ukrajini.

Zahtevi protesta su smena članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a, zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Prvi protest “Srbija protiv nasilja” održan je 8. maja 2023.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...

BORENOVIĆ: ”Dodikove brutalne uvrede, primitivizam i laži, pa one nebuloze oko sankcija…sve staje u par riječi…”

Dodik je dodao da se u dopisu obavještajne zajednice navodi da je Vukanović “korisni idiot” i da je...