Subota skpc „Mejdan“ Tuzla

„Tuzlanski pobjednik 2023“

U subotu u sportskoj dvorani „Mejdan“ u organizaciji kk“Winer“ održan je turnir pod nazivom „Tuzlanski pobjednik“ na kojem je učestvovalo 39 klubova sa preko 550 učesnika iz 5 zemalja.

Naš klub u kombinovanom sastavu, uglavnom pionirskom ostvario je dosta dobre rezultate osvojivši ukupno 9 medalja, od čega 2 zlatne, 2 srebrne i 5 bronzanih.

Za najsjajnija odličja izborili su se:
Tripunović Vukašin -kadeti (-52)
Nikolina Ina Ivković, djevojčice 8 godina – kate (oranž pojas)

Srebrne medalju pripale su:
Šikuljak Lazar, dječaci 13 godina – borbe (-40)
Teodora Pantelić, djevojčice 9 godina – borbe 8/9godina (-28)

Bronzanim medaljama morali su se zadovoljiti:
Nikolina Ina Ivković, djevojčice 8 godina – kate (apsolutni nivo)
Rastko Railić, dječaci 9 godina – kate (žuti pojas)
Luka Petrović, dječaci 9 godina – kate (oranž pojas)
Luka Petrović, dječaci 9 godina – kate (oranž pojas)

Raduju nas dobri nastupi naših pionirki i pionira u Tuzli ali moramo istaći da je posle Banja Luke naš kadet Tripunović ponovo briljirao i pokazao koliko zaista može.

Nedjelja, „OŠ „Radoje Domanović“ Doboj

Doboj Open 2023″

U nedjelju u Osječanima kod Doboja u sportskoj sali OŠ.“Radoje Domanović“ u organizaciji kk“Sloga“ održan je tradicionalni međunarodni turnir „Doboj open“. Blizu 530 učesnika u oko 670 takmičarskih kategorija iz 48 klubova nadmetalo se za prestiž i odličja.

Kao i svake godine naš klub je uzeo učešće na ovom turniru, a rezultati koje su postigli naši takmičari ponovo su odlični i pokazatelj naše konstantnosti u radu i kvalitetu.

Zlatne medalje osvojili su:
Marija Gavrilović – kadetkinje (-54)
Bogdan Gordić, dječaci 7godina – kate (apsolutni nivo)
Teodora Pantelić, djevojčice 9godina – kate (oranž pojas)

Srebrne medalje ponijeli su:
Mia Milica Vujić – kadetkinje (-54)
Stefan Miličić, dječaci 7 godina (kate žuti pojas)
Isak Panić, dječaci 8 godina – kate (žuti pojas)
David Panić, dječaci 8/9godina -borbe (-38)
 Bogdan Gordić, dječaci 8/9godina – borbe (-34)
Nikolina Ina Ivković, djevojčice 8 godina – borbe (-32)

Za bronzane medalje izborili su se:
Tripunović Vukašin – kadeti (-57)
Nikolina Ina Ivković, djevojčice 8 godina – kate ( oranž pojas)
Andrej Milovanović , dječaci 8/9 godina – borbe (-30)
Nikolina Ina Ivković, djevojčice 8 godina – kate (apsultni nivo)
Andrej Milovanović, dječaci 9 godina – kate (apsolutni nivo)
Teodora Pantelić, dječaci 8/9 godina, – borbe (-32)

Pored zvaničnih nastupa, na turniru u organizaciji Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP) održani su revijalni ekipni mečevi između kombinovanih muških i ženskih selekcija klubova našeg Regionalnog karate saveza i klubova članova karate saveza Vojvodine.

Ovo napominjemo jer se u sastavu Regionalnog karate saveza našlo troje naših takmičara: Ivan Knežević u muškoj i Mia Milica Vujić i Marija Gavrilović u ženskoj. Svo troje u tim nastupima zabilježili su pobjede i samim tim opravdali poziv.

U redovnom zvaničnom dijelu moramo istaći nastupe naših kadetkinja (-54) Marije Gavrilović i Mie Milice Vujić koje su ponovo našle u finalu jedna protiv druge u kojem je Gavrilovićevoj pripala zlatna , a Vujićevoj srebrna medalja. Do finalne borbe obe su došle nakon briljantnih pobjeda nad takmičarkama iz Srbije i BiH.

Za obe, ovo je bio poslednji kontrolni i pripremni turnir pred nastup u Ljubljani na Balkanskom prvenstvu krajem ove sedmice.

Iako bronzani posle zlata dan ranije u Tuzli, odličan je bio i Tripunović, kojem je u poslednjim sekundama izmaklo finale. Rezultat je ipak za pomenuti jer se radilo o znatno težoj kategoriji u odnosu na onu u kojoj inače nastupa.

Naš podmladak je bio na visini zadatka. Iz vikenda u vikend nastupajući podižu kvalitet, sazrijevaju u svakom aspektu i bolje razumiju same treninge. Sigurno je da ćemo iz istog do naredne godine moći formirati dobru pionirsku selekciju za zvanična takmičenja, što nam i jeste cilj.

Iza nas je još jedan vrlo zahtjevan vikend u kojem smo nastupali na dva takmičenja, a sve zahvaljujući podršci roditelja , te Generalnom sponzoru kluba Lykos Balkan Metals

Pres služba kk“UNSU'“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име