БАЊАЛУКА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Клиника Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске за општу и абдоминалну хирургију данас је обиљежила 25 година рада под овим називом и крсну славу Светог Трифуна, а тим поводом је отворена изложба слика насталих у оквиру сликарске колоније која је организована са Удружењем ампутираца Републике Српске /УДАС/.

Klinika Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za opštu i abdominalnu hirurgiju danas je obilježila 25 godina rada pod ovim nazivom i krsnu slavu Svetog Trifuna, a tim povodom je otvorena izložba slika nastalih u okviru slikarske kolonije koja je organizovana sa Udruženjem amputiraca Republike Srpske (UDAS).

Načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Zoran Aleksić rekao je novinarima da Klinika pod ovim imenom funkcioniše od 8. decembra 1998. godine, a da su analizirajući proteklih 25 godina došli do podatka da se prosječno godišnje operiše 3.000 ljudi.

On je istakao da je prošle godine kroz Kliniku prošlo 3.555 bolesnika, od kojih je operisano njih 2.702, te dodao da većina pacijenata koji leže na Klinici, imaju maligne bolesti.

Aleksić je naveo da se Klinika za vrijeme bolesti kovida 19 selila šest puta sa sjevernog na južni dio, što je, kaže, ostavilo tragove na enterijer, te da je zahvaljujući generalnom direktoru UKC-a Vladi Đajiću i razumijevanju, Klinika kompletno okrečena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име