Projekat „Staze znanja“ uspješno je završen postavljanjem info-tabli u najvećem parku u Bijeljini (foto, video)

Datum:

Share post:

Ideja je nastala tokom konferencije organizovane od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM), a Gradska uprava je podržala želju profesora Violete Šeovac i njenih učenika iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ da bijeljinsku zelenu oazu obogate novim sadržajima.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radoslav Ostojić, izrazio je veliku zahvalnost, prije svega IOM-u, Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, učenicima odjeljenja VII2, ali i svim ostalim učenicima koji su danas došli na Pedagoški fakultet da svojim prisustvom podrže ovakav jedan projekat, te kompanijama „Elvako“ i „Milovanović“.

Izrazivši zadovoljstvo što je projekat uspješno priveden kraju, profesor Šeovac, kazala je da iza njega stoji veliki tim i mnogo truda.

– Put od ideje do realizacije je bio dugačak. Ipak, uspjeli smo da dokažemo da u ovom gradu ima mnogo dobrih ljudi, koji imaju sluha za ovakve stvari. Ništa od urađenog ne bi bilo ovako kako jeste da nije bilo pomoći brojnih zainteresovanih – IOM je omogućio da učestvujemo na njihovom konkursu i dao odgovarajuću finansijsku podršku, Garden centar „Milovanović“ je svoj doprinos dao tako što su njihova dva mlada inženjera dizajnirala tablu i osmislila njihove pozicije i natpise u parku, a Grad Bijeljina – oslobađanjem od svih taksi i angažovanjem onih koji su table fizički postavili u Park. „Elvako“ je obezbijedio table – objasnila je Šeovac, dodajući da je cilj projekta da posluži svim građanima, od najstarijih do najmlađih, i omogući im edukaciju na zabavan način.

– Tokom šetnje parkom, svi će moći da na informativnim tablama pročitaju o vrstama drveća pored kojih prolaze. Table nisu postavljene ispred svih biljaka, jer to fizički nije moguće, ali su bitrane po principu starosti sadnica ili specifičnosti vrste kojoj pripadaju – ističe profesor Šeovac.

Osvrćući se na cjelokupan projekat, Dalibor Milovanović iz Garden centra „Milovanović“ rekao je da je bilo veliko zadovoljstvo podržati ovakvu ideju i pojasnio ulogu koju su imali u cjelokupnom projektu.

– Naš zadatak je bio da odredimo vrste drveća, uradimo dizajn tabli, ali i procjenu važnosti pojedinih stabala za bijeljinski park – pojasnio je Milovanović.

Jedan od učesnika „Staza znanja“, Andrej LJubinković, rekao je da je iza tima koji je radio na projektu veliki trud i rad, da je u Gradskom parku postavljeno ukupno dvadeset malih informativnih tabli, a na svakom ulazu u park po jedna velika info-tabla sa podacima o istoriji parka, vegetaciji i slično.

Govoreći o reakcijama sugrađana, LJubinković je rekao da su one više nego pozitivne.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...