Projekat „Staze znanja“ uspješno je završen postavljanjem info-tabli u najvećem parku u Bijeljini (foto, video)

Datum:

Share post:

Ideja je nastala tokom konferencije organizovane od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM), a Gradska uprava je podržala želju profesora Violete Šeovac i njenih učenika iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ da bijeljinsku zelenu oazu obogate novim sadržajima.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radoslav Ostojić, izrazio je veliku zahvalnost, prije svega IOM-u, Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, učenicima odjeljenja VII2, ali i svim ostalim učenicima koji su danas došli na Pedagoški fakultet da svojim prisustvom podrže ovakav jedan projekat, te kompanijama „Elvako“ i „Milovanović“.

Izrazivši zadovoljstvo što je projekat uspješno priveden kraju, profesor Šeovac, kazala je da iza njega stoji veliki tim i mnogo truda.

– Put od ideje do realizacije je bio dugačak. Ipak, uspjeli smo da dokažemo da u ovom gradu ima mnogo dobrih ljudi, koji imaju sluha za ovakve stvari. Ništa od urađenog ne bi bilo ovako kako jeste da nije bilo pomoći brojnih zainteresovanih – IOM je omogućio da učestvujemo na njihovom konkursu i dao odgovarajuću finansijsku podršku, Garden centar „Milovanović“ je svoj doprinos dao tako što su njihova dva mlada inženjera dizajnirala tablu i osmislila njihove pozicije i natpise u parku, a Grad Bijeljina – oslobađanjem od svih taksi i angažovanjem onih koji su table fizički postavili u Park. „Elvako“ je obezbijedio table – objasnila je Šeovac, dodajući da je cilj projekta da posluži svim građanima, od najstarijih do najmlađih, i omogući im edukaciju na zabavan način.

– Tokom šetnje parkom, svi će moći da na informativnim tablama pročitaju o vrstama drveća pored kojih prolaze. Table nisu postavljene ispred svih biljaka, jer to fizički nije moguće, ali su bitrane po principu starosti sadnica ili specifičnosti vrste kojoj pripadaju – ističe profesor Šeovac.

Osvrćući se na cjelokupan projekat, Dalibor Milovanović iz Garden centra „Milovanović“ rekao je da je bilo veliko zadovoljstvo podržati ovakvu ideju i pojasnio ulogu koju su imali u cjelokupnom projektu.

– Naš zadatak je bio da odredimo vrste drveća, uradimo dizajn tabli, ali i procjenu važnosti pojedinih stabala za bijeljinski park – pojasnio je Milovanović.

Jedan od učesnika „Staza znanja“, Andrej LJubinković, rekao je da je iza tima koji je radio na projektu veliki trud i rad, da je u Gradskom parku postavljeno ukupno dvadeset malih informativnih tabli, a na svakom ulazu u park po jedna velika info-tabla sa podacima o istoriji parka, vegetaciji i slično.

Govoreći o reakcijama sugrađana, LJubinković je rekao da su one više nego pozitivne.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR MINIĆ: Optužbe iz bijeljinske Gradske uprave su isključivo politikantske prirode

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun...

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora (foto)

RSS se širi i na Ugljevik – održan sastanak povodom osnivanja Opštinskog odbora U Ugljeviku je održan prvi sastanak...

„Dragiša se uspješno oporavlja“ Vučić posjetio ranjenog Srbina na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je u bolnici Dragišu Galjaka, koji je ranjen u neredima na Kosovu i...

ĐOKOVIĆ PRESTIGAO NADALA Samo Borg na putu do novog rekorda

Pobjeda srpskog tenisera Novaka Đokovića u 3. kolu Rolan Garosa značila je da je nadmašio Španca Rafaela Nadala...