Program obilježavanja 9. januara – DANA REPUBLIKE SRPSKE

Datum:

Share post:

Centralne svečanosti povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, biće održane u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

U nedjelju, 8. januara, u 10 časova predviđeno je polaganje vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci, a u 11 časova na Trgu palih boraca NOR-a na platou ispred hotela „Bosna“.

U 12 časova biće položeni vijenci kod Spomen kosturnice na Gradskom groblju i na grobnici 12 banjalučkih beba, a delegacija Kabineta predsjednika Republike Srpske položiće cvijeće na spomenik banjalučkim bebama na Trgu srpskih junaka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Povodom Dana Republike, u 12 časova u Modriči, delegacija Srpske položiće vijenac nna spomen-obilježje bivšeg predsjednika Republike Milana Jelića, najavljeno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

U 13 časova u Kulturnom centru Banski dvor predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim isntitucijama i pojedincima, a u 16 časova u Sportskoj dvorani „Borik“ biće održana svečana akademija Povodom Dana Republike.

U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 18 časova biće upriličen svečani prijem.

U ponedjeljak, 9. januara, u 8.30 biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Povodom Dana Republike, u 12 časova biće položeni vijenci na Srpskom vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ u Sokocu, a u 14 časova počeće svečani defile u Ulici Stefana Nemanje u Istočnom Sarajevu.

U 19 na Trgu Republike Srbije biće upriličen vatromet uz koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci, povodom Dana Republike, publici će se predstaviti glumci Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije iz Sankt Petersburga sa predstavom „Želim živjeti“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

U saopštenju se navodi da će, osim u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, Dan Republike biti svečano i dostojanstveno obilježen u svim gradovima i opštinama širom Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....