Prof. Slobomir P Univerziteta Anastasja Holc niže uspjehe u inostranstvu

Datum:

Share post:

Vanredni profesor solo pjevanja i prodekan Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta za međunarodnu saradnju, Anastasija Holc, učestvovala je na XI Festivalu muzike i umjetnosti ,,Daugavpils ReStArt 2022“, koji se svake godine tradicionalno održava u gradu Daugavpilsu u Letoniji.

U toku ove svoje radne posjete, prof. Holc održala je 18. oktobra i Master klas u Muzičkoj  školi ,,Stanislava Broka“, te dan kasnije i cjelovečernji koncert u sali Filharmonije.

Zastupajući Slobomir P Univerzitet, prof. Anastasja Holc inicirala je i ugovaranje saradnje između ove visokoškolske institucije i Muzičke škole ,,Stanislava Broka“ i eminentnog Festivala klasične muzike ,,Daugavpils ReStArt“ u organizaciji čuvenog dirigenta Ajvarsa Broksa.

U narednom periodu očekuje se i uspostavljanje saradnje između Slobomir P Univerziteta i Akademije za muziku Jozepa Vitola u Rigi, glavnom gradu Letonije, kao i projekti u vidu razmjene učenika i studenata uz održavanje majstorskih kurseva.

Ovo je još jedna u nizu potvrda da Slobomir P Univerzitet radno angažuje vrhunske stručnjake iz zemlje i regiona, koji svojim znanjem, radom i dugogodišnjim iskustvom potvrđuju kvalitet u obrazovnom procesu ove visokoškolske institucije.

Anastasja Holc, jedna od naših najvećih mladih umjetnica, rođena je 31. jula 1990. godine u Beogradu. Završila je osnovne, master i specijalističke studije iz klavira, kao i osnovne, master i specijalističke studije solo pjevanja i specijalizaciju iz kamerne muzike na Univerzitetima u Beogradu i FILUM u Kragujevcu  kao i Institutu za kulturu u Moskvi.

Gradeći impresivnu karijeru, nastupala je  u operama i brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu. Njeni nastupi bili su zapaženi u operskim teatrima poput  pozorišta u Izevsku, Irkutsku, Moskvi („Operski centar Galina Višnjevskaja“, „Nova opera“), zatim nastupala je u Boljšoj teatru Minsk, Operi u Skoplju, Palas teatru na Kipru, Almatiju u Kazahstanu, Biškeku u Kirgistanu, te u pozorištima u Skoplju, Novom Sadu i Beogradu (Narodno pozorište i Madlenianum).

Solista je Bjeloruske filharmonije i Evroazijskog simfonijskog orkestra, počasni je član i predavač „BLS“ mreže kineskih Univerziteta i kulturnih projekata, zatim nosilac je titule najprespektivnijeg mladog umjetnika na „Smotri muzičkih talenata“. Kao pijanistkinja trijumfovala je na „Festivalu slovenske muzike“ u Moskvi, dobitnik je laureata prestižnog takmičenja „Belbrand award“ u Minsku, svoj vanserijski talenat pokazala je na brojnim nastupima u Rusiji, Bjelorusiji i Italiji a dobitnica je i Grand prix nagrade na Međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkaj“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ELEKTRO BIJELJINA: U srijedu remont TS „Kravica“, bez električne energije oko 1.300 kupaca

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "U sredu 17. aprila 2024. godine, radnici „Elektro-Bijeljine“ izvodiće radove na godišnjem remontu...

Zbog „Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ 18. aprila obustava saobraćaja u pojedinim ulicama

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Povodom održavanja ,,Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka 2024“ i prolaska učesnika...

Umrla baka Draginja (95): Preživjela tifus i Jasenovac (foto)

Na praznik Prepodobnog Tita Čudotvorca, 15. april 2024. preminula je Draginja (Nikole) Balać. Baka Draga, rođena Kukić, rođena je...

Vučić: Srbija će pomoći Bileći

Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić, koji je sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom posjetio Bileću, rekao je da će...