Prof. Slobomir P Univerziteta Anastasja Holc niže uspjehe u inostranstvu

Datum:

Share post:

Vanredni profesor solo pjevanja i prodekan Akademije umjetnosti Slobomir P Univerziteta za međunarodnu saradnju, Anastasija Holc, učestvovala je na XI Festivalu muzike i umjetnosti ,,Daugavpils ReStArt 2022“, koji se svake godine tradicionalno održava u gradu Daugavpilsu u Letoniji.

U toku ove svoje radne posjete, prof. Holc održala je 18. oktobra i Master klas u Muzičkoj  školi ,,Stanislava Broka“, te dan kasnije i cjelovečernji koncert u sali Filharmonije.

Zastupajući Slobomir P Univerzitet, prof. Anastasja Holc inicirala je i ugovaranje saradnje između ove visokoškolske institucije i Muzičke škole ,,Stanislava Broka“ i eminentnog Festivala klasične muzike ,,Daugavpils ReStArt“ u organizaciji čuvenog dirigenta Ajvarsa Broksa.

U narednom periodu očekuje se i uspostavljanje saradnje između Slobomir P Univerziteta i Akademije za muziku Jozepa Vitola u Rigi, glavnom gradu Letonije, kao i projekti u vidu razmjene učenika i studenata uz održavanje majstorskih kurseva.

TESTNA REKLAMA

Ovo je još jedna u nizu potvrda da Slobomir P Univerzitet radno angažuje vrhunske stručnjake iz zemlje i regiona, koji svojim znanjem, radom i dugogodišnjim iskustvom potvrđuju kvalitet u obrazovnom procesu ove visokoškolske institucije.

Anastasja Holc, jedna od naših najvećih mladih umjetnica, rođena je 31. jula 1990. godine u Beogradu. Završila je osnovne, master i specijalističke studije iz klavira, kao i osnovne, master i specijalističke studije solo pjevanja i specijalizaciju iz kamerne muzike na Univerzitetima u Beogradu i FILUM u Kragujevcu  kao i Institutu za kulturu u Moskvi.

Gradeći impresivnu karijeru, nastupala je  u operama i brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu. Njeni nastupi bili su zapaženi u operskim teatrima poput  pozorišta u Izevsku, Irkutsku, Moskvi („Operski centar Galina Višnjevskaja“, „Nova opera“), zatim nastupala je u Boljšoj teatru Minsk, Operi u Skoplju, Palas teatru na Kipru, Almatiju u Kazahstanu, Biškeku u Kirgistanu, te u pozorištima u Skoplju, Novom Sadu i Beogradu (Narodno pozorište i Madlenianum).

Solista je Bjeloruske filharmonije i Evroazijskog simfonijskog orkestra, počasni je član i predavač „BLS“ mreže kineskih Univerziteta i kulturnih projekata, zatim nosilac je titule najprespektivnijeg mladog umjetnika na „Smotri muzičkih talenata“. Kao pijanistkinja trijumfovala je na „Festivalu slovenske muzike“ u Moskvi, dobitnik je laureata prestižnog takmičenja „Belbrand award“ u Minsku, svoj vanserijski talenat pokazala je na brojnim nastupima u Rusiji, Bjelorusiji i Italiji a dobitnica je i Grand prix nagrade na Međunarodnom takmičenju „Vera Kovač Vitkaj“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...