Prof. dr Zlatko Maksimović: “ZNANJE I ZDRAVLJE NEMAJU CIJENU“ – Potpisani ugovori o specijalizaciji sa još 14 doktora medicine (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je direktor Bolnice “Sveti vračevi“ profesor dr Zlatko Maksimović potpisao ugovore o specijalizaciji sa još 14 doktora medicine iz ove zdravstvene ustanove.

– Ovo je lijep događaj za našu ustanovu, za naš grad, regiju i našu državu, jer ulažemo u mlade ljude, a to je najbolja investicija. Za protekle dvije godine, koliko sam na čelu ove zdravstvene ustanove, potpisani su ugovori sa više od 30 doktora medicine za specijalizaciju i to je ono na što sam posebno ponosan. Današnjih 14 doktora sa kojima su potpisani ugovori, izuzetni su doktori i uvjeren sam, budući odlični specijalisti. Među njima je i student generacije Medicinskog fakulteta u Foči, Dragana Stanišić, tu je i mladi doktor Luka Radić, koji je javnosti poznat i kao pobjednik kviza Slagalica, a kad bih o svima pojedinačno govorio imao bih mnogo toga dobrog i pohvalnog da kažem”, rekao je prof. dr Maksimović i dodao da je broj specijalizacija u odnosu na broj zaposlenih i na broj stanovništva koje pokriva bijeljinska bolnica, vrijedan pažnje.

-Za sve što radimo imamo podršku i saglasnost Vlade RS i Ministarstva zdravlja na čelu sa ministrom dr Alenom Šeranićem, a dobru saradnju imamo i sa Fondom zdravstva Republike Srpske, kao i sa drugim institucijama i pojedincima. Mnogo dobrog i vidljivog je urađeno u Bolnici o kojoj se sa respektom priča i u regionu”, istakao je prof. dr Maksimović i naglasio da “znanje i zdravlje nemaju cijenu” i da će se tim baviti i u narednom periodu.

Jedna od 14 doktora je doktorka Dragana Stanišić. Bila je student generacije, a od danas je specijalizant pulmologije.

-Zahvalna sam menadžmentu bijeljinske bolnice na čelu sa direktorom profesorom dr Zlatkom Maksimovićem na ukazanom povjerenju i dobijanju željene specijalizacije, a ja ću se truditi da opravdam ukazano povjerenje”, rekla je dr Stanišić. Doktor Luka Radić, od danas specijalizant radiologije, zahvalio se na prepoznatom značaju ulaganju u mlade ljude i što su mu ispunili želju da dobije željenu specijalizaciju.

-Hvala direktoru, profesoru dr Zlatku Maksimoviću, pomoćnicima direktora i svim kolegama na ukazanom povjerenju. Moram istaći da ova ustanova ima čvrst temelj i nadam se da ćemo svih nas 14 biti jedan jak potporni stub kako bismo nastavili rast ove zdravstvene ustanove”, rekao je dr Radić.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su I pomoćnici direktora prim. Dr Nela Mitrović i dr Nemanja Janković.

Specijalizacije su dodijeljene iz interne medicine, kardiologije, opšte hirurgije, ginekologije I akušerstva, oftalmologije, pulmologije, otorinilaringologije, neurologije, psihijatrije, radiologije, medicinske biohemije I anesteziologije, reanimacije I intenzivne terapije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE za 28. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

VRIJEME DANAS umjereno oblačno uz jak vjetar

Noćas prolazna jača kiša kod će se premeštati od zapada ka istoku. Padavine prestaju do jutra, i sutra...

SNAŽAN ZEMLJOTRES U ITALIJI Potres od 4.7 Rihtera osjetio se i u Hrvatskoj i Sloveniji

Evromediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je sjever Italije pogodio potres magnitude 4.7 po Rihteru. Epicentar potresa bio...

Bijeljinska Gorska služba spašavanja ponudila pomoć u potrazi male Danke iz Bora

GSS - stanica Bijeljina je MUP-u Republike Srbije, GSS - stanici Bor, kao i Sektoru za vanredne situacije...