Profesor dr Zlatko Maksimović iz Bijeljine predstavio je svoj stručni rad na temu “Najveći izazovi u menadžmentu zdravstvenih ustanova” na  29. Međunarodnoj ljetnjoj školi „Menadžment zdravstvenih institucija“ koja je u Budvi okupila eminentne međunarodne stručnjake iz  oblasti medicine. 

Maksimović kao jedini predavač iz Republike Srpske i BiH na ovom prestižnom skupu svjetskih rukovodioca u zdravstvu razmijenio je dragocjena iskustva sa međunarodnim ekspertima iz oblasti menadžmenta u zdravstvu u kojem ima ogroman uspjeh i brojna priznanja u zemlji i inostranstvu. 

-Rad u zdravstvu podrazumijeva ne samo stalno usavršavanje ljekara već i zdravstvenog menadžmenta koji mora biti stručan, sposoban i postojan da stvara takve uslove koji će omogućiti najviši nivo zdravstvene zaštite-rekao je profesor dr Zlatko Maksimović. 

Menadžment u zdravstvu, naglašava Maksimović, je u ovom trenutku jedna od vitalnih tema jer prema njegovim riječima valjan izbor tih kadrova velika je potreba mnogih ustanova u regionu. 

-Samo dobri menadžeri u zdravstvu osjećaju „duh“ svih potreba u toj važnoj djelatnosti-poručio je Maksimović. 

XXIX ECPD Međunarodna ljetnja škola – Menadžment zdravstvenih institucija sa glavnom temom „Profesionalni menadžment osnov održive zdravstvene zaštite” održava se u organizaciji Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD) i traje od 24. do 28. juna.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име