Prodao sve, putuje svijetom i stigao u Bijeljinu

Datum:

Share post:

U Slovačkoj Mihael, u Bijeljini Miša, na bilo kom jeziku da mu se obratite rado će vas saslušati i sa vama razgovarati. U Slovačkoj je napustio sve, posao, kuću, porodicu i prijatelje, odlučio je da mu dom svakih nekoliko mjeseci bude drugo mjesto. Na Pelješcu je upoznao aktivistkinju u eko udruženju koja mu je pričala o semberskoj oazi mira. Google map ga je doveo u Bijeljinu.

„Putovao sam i sad u proljeće pitao sam je da li ima neko sklonište za mene, jer već sam bio umoran, bio sam u Portugaliji, Španiji, Sardiniji, i rekla mi je da ima neko mjesto ovdje u Bijeljini, i ovdje sam. Bio sam nekako i nisam htio da živim tamo i sve stvari što se dešavaju okolo, ostavio sam sve i počeo sam da putujem. N: Koliko dugo? Pa skoro dvije godine“, kaže Mihael Slaštjan.

U kamperu već dvije godine putuje, povremeno se vrati u domovinu, ali kaže još nije vrijeme da se skrasi na jednom mjestu. Društvo mu pravi mačka Brada, koja je vjerni saputnik na Mišinom putovanju.

“Pa bila je u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, svugdje putuje sa mnom“, kaže Mihael Slaštjan.

U Eko vizitor centru uživa u životu po zakonima prirode. Pored kampovanja, Miša je i odlučio da pomogne domaćinima izgradivši stazu oko visitor centra.

„Imamo ove godine gosta Mišu iz Slovačke koga želim da pohvalim on je i najzaslužniji što smo počeli da pravimo ovako zanimljivu stazu oko velikog jezera. On je kod nas došao sa poluostrva Pelješac, gdje je upoznao jednu našu aktivistkinju, ona mu je pričala o nama i Google map nas je našao i evo tu je već mjesec dana“, kaže Snežana Jagodić Vujić, Ekološko udruženje „Eko put“.

„Pa to su mi rekli da su oduvijek htjeli da naprave stazu oko jezera pa počeo sam“, kaže Mihael Slaštjan.

Miša planira provesti još neko vrijeme u Bijeljini, odakle zbog tehničkog pregleda i registracije kampera ide nazad u Slovačku. Nakon toga sa svojim vjernim saputnikom mačkom nastavlja put i život na nekoj novoj lokaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GOVEDARICA: Vlast da riješi status zaposlenih radnika SDS koji zbog američkih sankcija ne mogu da prime plate (foto)

Šef Kluba poslanika SDS u NS RS Vukota Govedarica traži od aktuelne vlasti da riješi status zaposlenih radnika...

KARAN, MINISTAR MUP RS: Policijski službenici moći će da rade do 55. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ubrzo će pokrenuti inicijativu za promjenu zakonskih odredbi koje propisuju uslove za penzionisanje...

Đurđevdanske svečanosti u Loparama

Povodom obilježavanja Dana opštine Lopare i krsne slave opštine - Đurđevdana i ove godine će u Loparama biti...

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, ne može podržati ni članstvo u Savjetu Evrope

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je na današnjoj vanrednoj sjednici, koja je sazvana na njen zahtjev,...