Prodao sve, putuje svijetom i stigao u Bijeljinu

Datum:

Share post:

U Slovačkoj Mihael, u Bijeljini Miša, na bilo kom jeziku da mu se obratite rado će vas saslušati i sa vama razgovarati. U Slovačkoj je napustio sve, posao, kuću, porodicu i prijatelje, odlučio je da mu dom svakih nekoliko mjeseci bude drugo mjesto. Na Pelješcu je upoznao aktivistkinju u eko udruženju koja mu je pričala o semberskoj oazi mira. Google map ga je doveo u Bijeljinu.

„Putovao sam i sad u proljeće pitao sam je da li ima neko sklonište za mene, jer već sam bio umoran, bio sam u Portugaliji, Španiji, Sardiniji, i rekla mi je da ima neko mjesto ovdje u Bijeljini, i ovdje sam. Bio sam nekako i nisam htio da živim tamo i sve stvari što se dešavaju okolo, ostavio sam sve i počeo sam da putujem. N: Koliko dugo? Pa skoro dvije godine“, kaže Mihael Slaštjan.

U kamperu već dvije godine putuje, povremeno se vrati u domovinu, ali kaže još nije vrijeme da se skrasi na jednom mjestu. Društvo mu pravi mačka Brada, koja je vjerni saputnik na Mišinom putovanju.

“Pa bila je u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, svugdje putuje sa mnom“, kaže Mihael Slaštjan.

U Eko vizitor centru uživa u životu po zakonima prirode. Pored kampovanja, Miša je i odlučio da pomogne domaćinima izgradivši stazu oko visitor centra.

„Imamo ove godine gosta Mišu iz Slovačke koga želim da pohvalim on je i najzaslužniji što smo počeli da pravimo ovako zanimljivu stazu oko velikog jezera. On je kod nas došao sa poluostrva Pelješac, gdje je upoznao jednu našu aktivistkinju, ona mu je pričala o nama i Google map nas je našao i evo tu je već mjesec dana“, kaže Snežana Jagodić Vujić, Ekološko udruženje „Eko put“.

„Pa to su mi rekli da su oduvijek htjeli da naprave stazu oko jezera pa počeo sam“, kaže Mihael Slaštjan.

Miša planira provesti još neko vrijeme u Bijeljini, odakle zbog tehničkog pregleda i registracije kampera ide nazad u Slovačku. Nakon toga sa svojim vjernim saputnikom mačkom nastavlja put i život na nekoj novoj lokaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...

GRAD BIJELJINA: „Izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i uklanjanje ambrozije

Saopštenje Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Najzad izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i...