Prodaja pametnih telefona pala u Kini, najveći pad u deceniji

Datum:

Share post:

Prodaja pametnih telefona u Kini u prethodnoj godini pala je za 13 odsto, što je najveći pad za taj sektor u posljednjoj deceniji, pošto su potrošači kupovali veoma oprezno, saopštila je danas firma za istraživanje tržišta IDC.

Ukupan broj isporučenih uređaja iznosio je 286 miliona, što predstavlja pad sa 329 miliona u 2021. godini, a to znači da je ukupan obim prodaje u 2022. bio manji od onog iz 2013., i po prvi put od tada je godišnja prodaja pala na ispod 300 miliona, navodi se u izvještaju.

Telefoni Vivo, koje pokreće operativni sistem Android, bili su najprodavaniji brend prethodne godine, sa tržišnim udjelom od 18.6 odsto, a njegove isporuke pale su za četvrtinu.

Drugi najprodavaniji brend bio je Honor, a na trećem mestu bili su Epl i Oppo.

Pad prodaje pametnih telefona u Kini odrazio se i na prodaju u tom sektoru na globalnom nivou, jer je globalna isporuka pametnih telefona dostigla 1.2 milijarde, što je najniže od 2013. i predstavlja pad od više od 11 odsto, prenosi „Telegraf“.

Deašavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...