Privrednicima iz Bijeljine do 30.000 evra za inovativne ideje

Datum:

Share post:

U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je predstavljen peti javni poziv Razvojne agencije Republike Srpske za učešće u projektu „Čelendž tu čejndž“ koji Vlada Švedske finansira sa 4.000.000 KM, a privrednici iz Bijeljine moći će da dobiju do 30.000 evra za realizaciju njihovih pojedinačnih poslovnih ideja.
 
Do sada je u BiH kroz ovaj program podržano 110 projekata vrijednih 2,5 miliona evra, a u procesu potpisivanja ugovora je još 38 projekata vrijednih 800.000 evra.
 
 Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća u Bijeljini Tatjana Blagojević navela je da ove godine, osim plasmana 80.000 KM podrške privrednicima iz gradskog budžeta, planiraju dva projekta iz donatorskih sredstava koji se odnose na dualno obrazovanje i obuku za buduće privrednike.

"Jedna od naših aktivnosti je pomoć privrednicima pri apliciranju za dobijanje donacija i pri izradi biznis planova, kako bi pokrenuli i razvili svoju djelatnost, čime doprinosimo zapošljavanju i zadržavanju stanovništva", istakla je Blagojevićeva.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Dejan Savić naglasio je da je program "Čelendž tu čejndž" šansa za privrednike da dođu do dodatnih sredstava i unaprijede poslovanje, navodeći da u gradu posluje 1.900 preduzetnika i više od 1.000 privrednih društava.
 
– U prethodna četiri javna poziva u okviru projekta "Čelendž tu čejndž" na području bijeljinske regije podržano je pet poslovnih ideja i dodijeljeno 117.000 evra.To su projekti koji se tiču poljoprivredne proizvodnje i reciklaže građevinskog otpada, a još jedan projekat je u fazi potpisivanja – dodao je Savić.

Marko Kakuća iz Razvojne agencije Republike Srpske pojasnio je da za sredstva do 10.000 evra mogu da se kandiduju registrovani poslovni subjekti koji djelatnost obavljaju najmanje šest mjeseci, a privrednici koji registrovanu djelatnost obavljaju duže od 24 mjeseca mogu da se kandiduju za grant do 30.000 evra, uz minimalno vlastito učešće od 50 odsto.

TESTNA REKLAMA

Kakuća je podsjetio da "Čelendž tu čejndž" program sprovode Razvojna agencija Republike Srpske i Sarajevska regionalna razvojna agencija, a finansira Vlada Švedske posredstvom svoje Razvojne agencije za međunarodni razvoj i Ambasade Švedske u BiH.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Grad Bijeljina

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...

Održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije (foto)

U hotelu „Drina“ danas je održana promocija programa pomoći Mađarske vlade poljoprivrednim proizvođačima na području Semberije. Promocija je...