Policijska uprava Bijeljina, tradicionalno, kao i svake godine u ovim ljetnjim mjesecima organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi kako bi se povećale zalihe krvi u Zavodu za tranfuzijsku medicinu. 

„U dvodnevnoj akciji koja se održava danas i sutra odazvaće se preko 50 pripadnika Policijske uprave Bijeljina koji će darivajući krv iskazati humani aspekt policijske profesije. Mi možemo da kažemo da smo ponosni što u našim redovima mlade kolege koje dolaze se vrlo rado i sa zadovoljstvom odazivaju ovom pozivu“, rekla je portparol Policijske uprave Bijeljina Aleksandra Marić.

Svaka doza uzete krvi je dragocjena, a naročito u ljetnjem periodu kada su povećane potrebe za krvlju zbog saobraćajnih nezgoda, migracija stanovništva, odlazaka na godišnje odmore i povređivanja, a manjeg je odziva dobrovoljnih davaoca krvi iz objektivnog razloga, rekla je prim. dr Snežana Gegić, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Bijeljini koja se zahvalila pripadnicima Policijske uprave Bijeljina na dobroj dugogodišnjoj saradnji i humanosti.

„Naš Regionalni zavod za transfuzijsku medicinu ima veliki davalaški potencijal, imamo razvijeno davalaštvo i krv uzeta ovdje nije samo za zbrinjavanje oboljelih i povrijeđenih u Bolnici Bijeljina i Zvornik, regiji koja nam pripada, nego i širom RS. Oko 60% proizvedenih komponenti krvi šaljemo dalje. Najveći dio šaljemo za Klinički centar Banjaluka gdje se i liječe najteži pacijenti koji zahtijevaju velike količine krvi i krvnih komponenti“, objasnila je prim. dr Gegić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име