Primarijus dr. Mikajlo Lazić se obratio javnosti putem svog zvaničnog FB naloga i pojasnio građanima Bijeljine i Semberije zašto se kandidovao za gradonačelnika Bijeljine te post penosimo u cjelosti:

Poštovani prijatelji, dragi Semberci,

U posljednjih mjesec i nešto više dana pitanje koje mi najčešće postavljaju jeste zašto sam se kandidovao na izborima za prvog čovjeka Grada Bijeljina. Pokušaću da objasnim motive u nadi da ćete se složiti sa mnom.

Na pomenuto pitanje ne postoji samo jedan odgovor, kao što ni lokalna politika nije jednosmjerna ulica. Samim tim ima više razloga zbog kog sam odlučio da napravim iskorak u životu i ponudim sebe, moje juče, danas i sutra svom gradu.

Kao porodičan čovjek sam u potpunosti ostvaren, predivan višedecenijski brak i dvije ćerke na koje sam ponosan. Porodica mi je pokazala i svakodnevno pokazuje koliko je važno imati stabilnu i sigurnu zajednicu u kojoj egzistiraš. To je oslonac i inspiracija za svako sutra koje dolazi.

U profesionalnom smislu sam takođe ostvaren. Priznat sam i poznat kao stručnjak u svojoj oblasti, ne samo u Bijeljini, nego i šire. Imam privilegiju da pomažem mnogima, da budem uz ljude u teškim situacijama i da ih zajedno rješavamo. Da sa njima slavim velike, životne pobjede nad bolestima.

I šta sad? Da li sam učinio dovoljno da i ostali u našem gradu mogu da se ostvare kao što sam ja? Nisam!

Ja sam čovjek koji je u Bijeljini rođen, u Bijeljini živim i u Bijeljini radim. Iz ovog grada ne idem! Kao otac i suprug želim da BIJELjINA i NAŠA SEMBERIJA budu mjesta gdje svaka porodica može da napreduje, da raste i da planira. Odbijam da prihvatim Semberiju u kojoj kapitalne investicije nisu ni na vidiku, Bijeljinu u kojoj su gradske ulice pune rupa i još uvijek postoje neasfaltirani putevi u mnogim selima. Odbijam da prihvatim da u 25. godini 21. vijeka vodimo bitku protiv komaraca. I da komarci pobjeđuju! Odbijam da zbog iole obilnije kiše moramo na posao sporednim ulicama, jer su glavne potopljene. Pola godine vazduh koji dišemo je užasan! To nije grad u kom želim da živim!

Ovaj vijek je vijek otvorenosti i povezivanja. Ali ne i za Bijeljinu! Naš grad je danas zatvoren za investicije i projekte koji bi nas učinili regionalnim centrom. Potencijal je ogroman, ali neiskorišten. Mora postojati saradnja sa republičkim institucijama, organima BiH, braćom iz Srbije i prijateljima iz regiona. Složićete se da imamo puno neiskorištenih potencijala koji bi mogli da nas postave kao lidera u mnogim oblastima.

SEMBERIJA i BIJELjINA mogu i moraju mnogo bolje! Spreman sam da preuzmem odgovornost koju nosi funkcija gradonačelnika, ali 100% mene je samo jedan dio tima koji će vratiti Bijeljini poziciju regionalnog centra. Ne treba da vidite moje lice i kad se priča i o krpljenju rupa na ulicama, i o kišnoj kanalizaciji, o nasipu, o ekologiji, privredi ili kulturi. Na njih odgovore treba daju stručni ljudi koje koji hoće, mogu i znaju i dio su tima koji vodi grad u pravom smjeru. Ne samo ja, pa ja!

E zato sam se kandidovao! Želim ličnim primjerom, a ne mišljenjem da mijenjam Bijeljinu nabolje. Ne dam da mi bude svejedno, jer od toga se čovjek ne može oporaviti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име