Prijemi za predstavnike gradskih i seoskih mjesnih zajednica

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je novogodišnje prijeme za predsjednike savjeta gradskih i seoskih mjesnih zajednica, koji su bili prilika da sa prvim ljudima mjesnih zajednica razgovara o trenutnom stanju u osnovnim jedinicama lokalne samouprave i planovima za narednu godinu.

– Savjeti mjesnih zajednica su posrednici između mještana i Gradske uprave i oni nam pomažu u radu tako što nas informišu o funkcionisanju mjesne zajednice i usmjeravaju nas na koji način da djelujemo. Cilj nam je da odgovorimo na zahtjeve predsjednika MZ, a oni će na taj način pomoći mještanima koje predstavljaju – istakao je Mićić, koji se zahvalio za razumijevanje građanima iz dijelova grada u kojima je građena kanalizacija, zbog čega su pojedine ulice bile blokirane za saobraćaj za vrijeme izvođenja radova.

Zadatak savjeta MZ je da prenesu koordinatoru za mjesne zajednice u Gradskoj upravi sve prijedloge i incijative za poboljšanje kvaliteta života u MZ, a Gradska uprava će i u sledećoj godini odgovarati na zahtjeve savjeta MZ u skladu sa prioritetima i raspoloživim sredstvima.

 

– Imamo odličnu saradnju sa Gradskom upravom i od velike koristi nam je Odsjek za mjesne zajednice, kome možemo da se obratimo u vezi sa svim problemima i dilemama koje se tiču funkcionisanja naše mjesne zajednice. Mislim da je ovo najbolji primjer sistema kako treba da se gradi odnos između Gradske uprave i mjesnih zajednica, a na koji bi sve lokalne zajednice trebale da se ugledaju –  naveo je predsjednik Savjeta MZ „Vuk Karadžić" Marko Krajišnik.

TESTNA REKLAMA

Predsjednik Savjeta MZ Kojčinovac Ljubo Maletić je ocijenio da su saradnja sa Gradskom upravom i savjeti zaposlenih iz Odsjeka za mjesne zajednice bili veoma korisni za mještane, tokom 2018. godine.

– Na svaki naš zahtjev i poziv dobili smo odgovor i Gradska uprava nam je u skladu sa svojim mogućnostima pomagala savjetodavno i materijalno. Zadovoljni smo i nadamo se da će naša saradnja i u narednom periodu da se nastavi – istakao je Maletić, dodajući da u narednoj godini planiraju da apliciraju za pomoć u vezi sa uređenjem parka, svlačionica Fudbalskog kluba i Doma kulture u Kojčinovcu.

 

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...