PRIJEM ZA SPORTISTE: Grad Bijeljina najviše izdvaja za sport

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je upriličio novogodišnji prijem za predstavnike sportskih klubova i istaknute sportiste i tom prilikom se osvrnuo na njihove uspjehe i napore Gradske uprave da unaprijedi kvalitet odnosa prema sportu u Bijeljini.

„Želim da iskoristim priliku da se zahvalim svim sportistima i sportskim radnicima na odzivu na današnji prijem, a još veće hvala za sve ono što su uradili u prethodnoj godini. Bijeljinski sport je imao mnogo uspjeha u 2019. godine, a za to smo kao krunu dobili priznanje da smo Grad sporta za 2020. godinu zahvaljujući, prije svega, ljudima koji vode naš sport. Imamo 150 registrovanih klubova i preko 10.000 registrovane djece u različitim klubovima. Ove godine smo uložili 2.570.000KM u sport, od toga je u klubove direktno uloženo 1.100.000KM, dok je 1.300.000 je otišlo u infrastrukturu (reflektori na stadionu, rekonstrukcija sale u Račanskoj ulici, Sokolski dom), a ostatak u održavanje sportske sale. Nije nam žao što procentualno najviše iz budžeta ulažemo u sport. Imamo planove za sljedeću godinu, a najveći je projekat za veliki sportsku halu“, rekao je Gradonačelnik Mićić.

Prethodne subote, Bijeljina je bila u znaku rukometa, a Bogdan Rankić, predsjednik muškog rukometnog kluba „Bijeljina“  istakao je da su se oni u posljednjih par godina opredijelili da rade sa mlađim kategorijama i smatraju da se to pokazalo kao ispravno.

TESTNA REKLAMA

„U prvoj ekipi RK „Bijeljina“ imamo prosjek igrača od 19,5 godina. Trenutno se takmičimo u Prvoj ligi Republike Srpske. U proteklom periodu smo u polusezoni bili u samom vrhu Lige RS, zauzimali smo treće mjesto. Učestvujemo na velikom broju turnira u zemlji i okruženju, a i sami smo organizatori velikog turnira „Bijeljina kup“ koji je već prešao u tradiciju. Ove godine nam je iz devet zemalja došlo preko 1.500 rukometaša. Planovi su nam da još više omasovimo mlađe kategorije i da još više izvučemo iz našeg kadra, a da mlađim igračima koji dolaze u prvi tim damo što veću šansu“, rekao je Rankić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...