Prijem kod Gradonačelnika za učesnike samita mladih B40

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima organizovao je prijem za studente koji su predstavljali Bijeljinu na samitu mladih studenata održanom prošlog mjeseca u Turskoj.

Odnedavno bivši studenti Univerziteta u Beogradu Sandra Dakić, Nikola Stevanović i Dejan Pejić predstavljali su Grad Bijeljinu na samitu u Istanbulu na osnovu postignutih rezultata u prethodnom periodu. Sandra je diplomirala na Medicinskom fakultetu, Nikola na Građevinskom, kao najbolji student na svom smijeru sa prosjekom 9.93, dok je Dejan Pejić diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka. Izbor predstavnika vršen je uz oslanjanje na bazu dobitnika stipendije Grada Bijeljina. Važno je napomenuti da se Nikola odrekao svoje stipendije, jer je, istovremeno bio stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“.

Samit mladih predstavnika gradova „B40“ održan je u Istanbulu od 23. do 28. avgusta i okupio je mlade iz gradova članica Mreže „B40“ gradova iz 11 balkanskih državva. Predstavljajući svoje gradove, studenti su učestvovali u govorima, panelima, aktivnostima umrežavanja i radionicama. Oni su, takođe, održali glavne govore i predstavili svoje gradove i ovo je bila odlična prilika za razmjenu mišljenja i ideja sa mladim ljudima iz brojnih balkanskih gradova.

Program Samita mladih gradova „B40“ pod motom „Mladi zajedno za bolju budućnost“ pripremljen je na osnovu Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Najvažnije pitanje koje je razmatrano u Programu je podizanje svijesti o značaju i ulozi mladih u ostvarivanju tih ciljeva.

TESTNA REKLAMA

Prijem u Gradskoj upravi Grada Bijeljina bio je prilika i za razgovor o temi diplomskog rada Nikole Stevanovića – rješenje za priključenje naselja Janja na kanalizacioni sistem grada Bijeljina. Rad predstavlja više od idejnog rješenja, a manje od glavnog projekta, te može da posluži kao osnova prilikom njegove izrade u budućnosti. Ovaj uspješni mladi čovjek, kojeg uskoro očekuju master studije u Holandiji, poklonio je primjerak svog diplomskog rada Gradu Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stevandić večeras u Bijeljini najavio duplu pobjedu – „Ujedinjena Srpska i dalje dominira u skupovima“ (foto, video)

Završna, pobjedinčka tribina Ujedinjene Srpske u Bijeljini ispunila je Centar za kulturu do posljednjeg mjesta, a oni koji...

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...