PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE KORNELIJE STANKOVIĆ

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za učenike i direktora Muzičke škole „Kornelije Stanković“.

Povod sastanka su značajna priznanja koja su na brojnim domaćim i međunarodnim muzičkim takmičenjima osvojili talentovani mladi harmonikaši.

Gradonačelnik Petrović je rekao da današnji susret bio prilika za razgovor na temu Svjetskog kupa u harmonici koji bi trebalo da se održi u Bijeljini u avgustu sljedeće godine, koji će Grad Bijeljina podržati. On je istakao važnost pružanja podrške mladim talentima, jer je to jedan od načina da se da doprinos stvaranju boljeg i kvalitetnijeg društva.

– Ovi mladi talenti, koji su već sada virtuozi na harmonici, su ponos škole, svojih roditelja i naše Bijeljine – rekao je Petrović.

TESTNA REKLAMA

Slaviša Perić, direktor škole koja osim sjedišta u Ugljeviku, ima i odjeljenje u Bijeljini, istakao je da postignuti rezultati na najbolji mogući način prezentuju naš grad, a da ukupan broj nagrada koje su osvojili učenici iz Bijeljine iznosi pet stotina. On je podsjetio da su učenici ove škole bili učesnici na Svjetskom kupu harmonike, kao najprestižnijem takmičenju u sviranju na ovom instrumentu, a među uspjecima je izdvojio učešće na takmičenju koje se održava u Sloveniji i ima tradiciju od preko trideset godina. Ostvarili su i veliki uspjeh na festivalu u Lincu koji organizuje Asocijacija harmonikaša iz Austrije, a posebno je istaknuta na nagradu sa festivala u Puli.

– Najstariji festival harmonike na prostoru bivše Jugoslavije se održava u Puli, a uspjeh učenika naše škole je bio apsolutan – osvojeno je maksimalnih stotinu poena. Osim toga, priznanje koje dodjeljuje gradonačelnik Pule, pripalo je našem učeniku – rekao je Perić.

Đorđe Perić, talentovani muzičar sa velikim iskustvom učešća na međunarodnim takmičenjima, osim nagrade iz Pule ističe i nastup u Sloveniji gdje je osvojio dvije prve nagrade i istakao da se priprema za Svjetski kup u Švajcarskoj i borbu za još jedan trofej.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...