Prijem kod Gradonačelnika Bijeljine za Dunju Vuksić

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas u Gradskoj upravi prijem za Dunju Vuksić, članicu Bokserskog kluba „Radnik“ iz Bijeljine povodom osvajanja srebrne medalje na takmičenju u Turskoj.

Dunja Vuksić je druga kadetkinja Evrope u boksu u kategoriji do 57 kilograma. Osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u boksu koje je održano u turskom gradu Erzurumu u avgustu ove godine.

Ova talentovana sportistkinja je i aktuelna prvakinja BiH, a prošle godine je osvojila bronzu u Istočnom Sarajevu.

Gradonačelnik Petrović je naglasio da je danas bila velika čast razgovarati sa Dunjom koja je za naš boks postigla istorijski uspjeh na prvenstvu koje je prethodno pomenuto.

TESTNA REKLAMA

– Osvojiti ovako značajno priznanje, osvojiti srebro u izuzetno jakoj konkurenciji, jer su učestvovale predstavnice brojnih evropskih zemalja, znači mnogo, a Dunjin rezultat je došao kao nagrada za predano treniranje u protekle četiri godine i, istovremeno, pokazao jačinu njenog karaktera i nevjerovatan sportski duh – rekao je Petrović.

On je uputio čestitke trenerima i rukovodstvu kluba na prepoznavanju ovakvog talenta. Uspjeh naše mlade sportiskinje je još veći, ako se u obzir uzme činjenica da je u ogromnoj konkurenciji kadetkinja Dunja bila jedina takmičarka iz Republike Srpske, ali i da nijedna djevojčica iz Srbije nije uspjela da se kvalifikuje na ovo prvenstvo.

Darko Tomić iz Bokserskog kluba „Radnik“ izrazio je zahvalnost gradonačelniku Petroviću na današnjem prijemu i praćenju rada i rezultata ovog kluba. On je rekao da svi treba da budemo svjesni činjenice da je boks olimpijski sport, da medalje nisu toliko česte, te da je zbog toga Dunjin uspjeh još veći.

– Dunja posjeduje besprijekoran sportski duh, a pokazala je i veliko samopouzdanje tokom takmičenja, bez obzira na veoma jake protivnice, prije svega iz Poljske i Irske. Srebrnom medaljom iz Turske, poboljšala je rezultat u odnosu na prethodnu godinu kada je na Evropskom prvenstvu bila bronzana – kazao je Tomić.

On je rekao da je „Radnik“ u prethodnom periodu pomagao takmičare koji nisu iz Bijeljine, već dolaze iz drugih gradova, kada njihovi matični klubovi nisu bili u mogućnosti da im pomognu u izgradnji karijere.

Dunja Vuksić je na današnjem prijemu istakla da je veoma zahvalna svom klubu koji je vjerovao u njen talenat i pružio joj mogućnost da ode na ovo veoma važno takmičenje u sportskom kalendaru i treneru Aleksandru Lekiću sa kojim je realizovala pripreme. Kao najveću podršku u karijeri, ova mlada sportistkinja je istakla svoju tetku Danku. Ona je rekla da je ponosna što je upisana u istoriju boksa, sporta Republike Srpske, BiH, Bijeljine i Bratunca, te da ima velike ambicije kada su u pitanju i jači treninzi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...

Zvezda i Vojvodina odali počast Mihajloviću, dresovi na poklom sinovima

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Vojvodina odali su počast Siniši Mihajloviću uoči današnjeg meča dva tima na startu...