Prijem i zabava za učenike sa Kosova

Datum:

Share post:

U Šamcu je organizovan prijem za 60 djece sa Kosova i Metohije iz bratske opštine Lipljan, a potom i priređena zabava u kojoj su učestvovali Plesni klub "Princes" i etnomuzikolog Jovana Sekulić sa svojim učenicima i pjesmama o Kosovu.
Pozdravljajući okupljene predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić istakla je da opština Šamac već pet godina učestvuje u projektu "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".

"Trudićemo se da im ovih sedam dana koje provedu kod nas budu nezaboravni, da osjete zračak slobode koji im je potreban", kaže Škrbićeva, napomenuvši da je opština Šamac učestvovala u finansiranju troškova prevoza učenika sa Kosova i Metohije u Srpsku, kao i u brojnim donacijama.

Milkica Stanišić, predsjednik Plesnog kluba "Princes" koji je jedan od organizatora današnjeg skupa, ističe da ovaj projekat treba produžiti i širiti prijateljstvo sa bratskim narodom sa Kosova i Metohije.

TESTNA REKLAMA

Ona je dodala da su članice Udruženja žena "Šamac" i Kola srpskih sestara "Kosovka djevojka" pripremile razne kolačiće i đakonije za djecu sa Kosova i Metohije.

Nastavnik likovne kulture u Osnovnoj školi "Knez Lazar" iz Lipljana Dejan Kitić ističe da su gosti oduševljeni boravkom u Šamcu i da su Šamčani dobri domaćini, te da ovakva prijateljstva treba da traju do kraja života i da se organizuju uzajamne posjete.

Učenica šestog razreda iz Gračanice sa Kosova i Metohije Olivera Stojanović kaže da im je u Šamcu lijepo jer ovdje osjećaju slobodu, pošto tamo gdje žive moraju biti stalno oprezni, te dodala da i djeca sa Kosova i Metohije žele da oni nekada u svom mjestu ugoste drugare iz Šamca.

Današnje druženje u hotelu "Plaža" sa djecom sa Kosova i Metohije organizovali su Opštinska uprava, lokalna Boračka organizacija, Crveni krst Šamac i Plesni klub "Princes".

Izvor: opstinasamac.org
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...