Danas je u 65. godini života preminuo Predrag Drezgić Preša

– Drago mi je što me porede sa najboljim – govorio je Preša.

-Jutros je, u 65-toj godini života, od posledica moždanog udara preminuo istakniti umjetnik Srbije, solista Radio Beograda i dugogodošnji Glavni muzički urednik Muzičke produkcije “ Renome „, iz Bijeljine, Predrag Drezgić Preša, saopštio je za Dešavanja u Bijeljini vlasnik Muzičke produkcije “Renome“, Siniša Kajmaković.

– Dok pevam „Marš na Drinu“ osećam se jači, silniji, pokrenut na strojev korak. Ali, himna je najsvečanija melodija jedne države, podrazumeva nešto šire, dušu jednog naroda. Uz himnu treba da bude lepo svim građanima jedne države, da je dožive kao svoju. Imao sam tu čast da „Bože pravde“ pevam i mnogo pre nego što je postala himna Srbije. S ponosom sam snimio i „Oj, vojvodo Sinđeliću“. Zalepiše mi etiketu nacionaliste zbog stiha „Ti si Turske posekao glave, zato tebe Srbi rado slave“. Da, tačno je, volim svoj narod i njegov slobodarski duh. Nismo mi ubijali Turke po Turskoj, nego da ih isteramo kao okupatore iz Srbije. Ja sam samo udahnuo jedan novi život i jednu novu energiju pesmi koju je narod davno ispevao. Ponosim se što sam snimio i Zaharov „Vidovdan“ za arhivu Radio Beograda – govorio je Predrag Drezgić Preša.

Sahrana će se obaviti sutra, 01. marta u rodnom Dublju kod Bogatića, opijelo počinje u 12.00 časova ispred ispred porodične kuće u rodnom Dublju kod Bogatića, potom sahrana na mjesnom groblju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име