PREMINUO čuveni bijeljinski profesor Rajko Petrović Kičma

Datum:

Share post:

Profesor Rajko Petrović rođen je 14. novembra 1950.godine u mjestu Patkovača, opština Bijeljina. Osnovnu školu završio je u Bijeljini i Srednju učiteljsku školu. Poslije završene srednje škole odlazi u Beograd gdje upisuje Fakultet za fizičko vaspitanje i 1975. godine stiče zvanje profesora fizičke kulture. Aktivno se bavio košarkom i plivanjem.

Nakon završenog fakultetskog školovanja vraća se u Bijeljinu. Radio je kao profesor fizičke kulture u više bijeljinskih škola, a u međuvremenu zasniva porodicu sa svojom suprugom Sonjom. U Gimnaziji ”Filip Višnjić” počinje da radi od 1992. godine i ostaje sve do 2015. godine i odlaska u zasluženu penziju.

Sa svojim učenicima je učestvovao na mnogobrojnim opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima i ostvario odlične rezultate iz košarke, odbojke, fudbala, rukometa i stonog tenisa. Bio je predsjednik Šahovskog kluba ”Panteri” iz Bijeljine dugi niz godina, zatim predsjednik Šahovske unije BiH, kao i predsjednik Udruženja pedagoga fizičke kulture srednjih škola opštine Bijeljina.

Objavljivao je radove na temu sporta, naročito fudbala i Fudbalskog kluba ”Radnik” iz Bijeljine. Ostaće sjećanje na njegovu ljubav prema sportu, kao i razne anegdote iz pedagoškog rada ovog iskrenog i posebnog prosvjetnog radnika.

TESTNA REKLAMA

Sahrana će se obaviti u subotu, 20. februara 2021.godine na groblju u Pučilama u 13.30 sati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...

AMD slučajno otkrio novu seriju Ryzen 7000 desktop procesora

Ne morate da čekate do jeseni da biste imali predstavu o tome kakvi će AMD-ovi Ryzen 7000 desktop...

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...