PREMINULA novinarka i književnica Ljiljana Bulatović

Datum:

Share post:

Novinarka Ljiljana Bulatović, autor više knjiga o stradanju Srba u BiH i na Kosovu i Metohiji, preminula je danas u 84. godini u Beogradu.

Ljiljana Bulatović rođena je u Tomaševu, opština Bijelo Polje. Školovala se u Beogradu i Knjaževcu, diplomirala na odsjeku opšte književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Bila je novinar-urednik u Dokumentarnoj redakciji Televizije Beograd, novinar lista „Ekspres Politika“, glavni i odgovorni urednik magazina „Politikin svet“, novinar „Ilustrovane Politike, dopisnik moskovskog nedjeljnika.

Pisala je za brojne listove i časopise u Srbiji i u Rusiji. Osim brojnih autorskih i značajnih feljtona, autor je sedamnaest knjiga, uključujući i srebreničku trilogiju „Istinita Srebrenica“, „Srpske mučenice iz Srebrenice“ i „Krici i opomena“ u žanru dokumentarne publicistike.

Autor je više autentičnih svjedočanstava iz ratova devedesetih, a posebno knjiga o Radovanu Karadžiću i generalu Ratku Mladiću.

Bila je članica mnogih književnih i novinarskih udruženja među kojima su Savez pisaca Rusije, Udruženje književnika Srbije, Udruženje književnika „Poeta“ i Udruženja novinara Srbije, a počasni je član Udruženja pisaca „Desanka Maksimović“ u Torontu.

Dobitnica je nagrade „Zlatno pero“, nagrade Saveza pisaca Rusije i diplome „Zlatni vitez“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Narodni proglas Ljubiše Petrovića građanima Republike Srpske

Narodni proglas Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: ”Poštovani građani, Prije 10 dana sam iz moje Bijeljine zajedno sa...

PODRUČNA KOMORA BIJELJINA: Pokrivenost uvoza izvozom 71,18 odsto

Na području Područne privredne komore Bijeljina spoljnotrgovinska razmjena u prva četiri mjeseca ove godine iznosila je 745,46 miliona...

JEFTIĆ: Ističe vrijeme za kompromis boraca i vlasti, ulica je rješenje, ako ne bude dogovora

Ukoliko vlasti ne ispoštuju ono što je dogovoreno, a tiče se poboljšanja statusa i materijalnog položaja boraca Vojske...

Šta donose izmjene Zakona o poljoprivrednim zadrugama u Srpskoj?

Vlada Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednim zadrugama, koje imaju cilj...