Prema izboru čitalaca Nezavisnih novina: Zoran Tegeltija najbolji ministar u Savjetu ministara BiH

Datum:

Share post:

Ministar godine u Savjetu ministara BiH je Zoran Tegeltija, nekadašnji ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine, koji je 18. maja imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

„Želim prije svega da čestitam ‘Nezavisnim novinama’ na organizaciji ove manifestacije, koja je već 20 godina jedan od najvažnijih događaja u BiH. Ovo je manifestacija koja izaziva veliku pažnju“, rekao je Tegeltija.

Veliku zahvalnost izrazio je i čitaocima „Nezavisnih novina“ koji su ga izabrali kroz anketu, odnosno prepoznali ono što je radio u prethodnom periodu.

„Jako sam zahvalan na činjenici da su čitaoci prepoznali moj rad u prethodnom periodu u Savjetu ministara, u kojem sam radio prethodne četiri godine. Moje osnovno nastojanje bilo je da Savjet ministara bude u funkciji građana i poslovne zajednice i da se fokusira na naš najvažniji spoljnopolitički cilj, a to je približavanje EU“, kazao je Tegeltija.

Nažalost, kako je dodao, rad Savjeta ministara često je bio mnogo više opterećen nekim dnevnopolitičkim temama, nego što se fokusirao na ostvarivanje svojih ciljeva.

„Ja se nadam da će i u budućem vremenskom periodu preovladavati shvatanje da BiH treba da nađe svoje mjesto u zajednici evropskih zemalja, te da spremno svi zajedno riješimo sve ono što je potrebno da poslije kandidatskog statusa napokon dobijemo datume za pregovore“, rekao je Tegeltija.

Kako je dodao, svi oni koji u ovom učestvuju, što uključuje predstavnike međunarodne zajednice, ali i sve u BiH, moraju da shvate da nema pojedinačnih želja i da nema izbora tema koje želimo da realizujemo.

„Ili ćemo realizovati cijeli paket, ili nećemo ostvariti svoj osnovni cilj, a to je približavanje EU. Očekujem da će iduće godine, kada se ponovo bude održavala ova manifestacija, čitaoci biti u prilici da prepoznaju one koji su najviše doprinijeli napretku BiH prema EU“, kazao je Tegeltija.

On je, na opštim izborima 2014. godine, bio kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS). Osvojio je mandat, ali je ostao u izvršnoj vlasti, na poziciji ministra finansija Republike Srpske sve do 2018. godine, kada je ponovo osvojio mandat u NS RS.

U decembru 2019. godine imenovan je za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH. Radio je i u Republičkoj upravi carina Republike Srpske, Republičkoj upravi javnih prihoda Republike Srpske, Republičkoj upravi javnih prihoda BiH, te Rafineriji nafte Brod.

Tegeltija je doktor ekonomskih nauka. Rođen je 1961. godine u Mrkonjić Gradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...