„PRELO U NAŠEM SOKAKU“: Upravo borbom za radna mesta obezbeđujemo jedan miran i zdrav život. I to je najvažnije!

Datum:

Share post:

Načelnik Odeljenja za privredu u Gradskoj upravi Grada Bijeljina, gospodin Dejan Savić, bio je još jedan od predstavnika svog grada koji je učestvovao u ovonedeljnoj emisiji "Prelo u našem sokaku".

Od njega smo, u razgovoru sa harizmatičnim voditeljem Urošem Davidovićem, saznali kako je došlo do tolikog privrednog rasta u gradu Bijeljina:

– Danas u Bijeljini svoju privrednu delatnost, svoj posao obavlja preko hiljadu privrednih društava i blizu osamsto pedeset preduzetnika koji obavljaju preduzetničke delatnosti. Ako govorimo sa aspekta statistike, reći ću i to da je u Bijeljini danas zaposleno oko dvadeset i tri hiljade radnika. Sa druge strane prema podacima Zavoda za zapošljavanje na Zavodu se nalazi nešto oko jedanaest hiljada.– rekao je gospodin Savić a onda smo se okrenuli najaktuelnijim temama koje se tiču industrijskog razvoja:

– Grad Bijeljina je definisao četiri industrijske zone na području grada. One treba da budu nosioci privrednog razvoja našeg kraja. Trenutno se vodi aktivnost stavljanje u funkciju industrijske zone dva. Sada je to jedno veliko gradilište. Grad Bijeljina je potencijalnim invstitorima omogućio da parcele kupe po povoljnim cenama na taj način što je omogućio da plate cenu parcele u šezdeset jednakim mesečnih rata bez kamate a oni koji su u mogućnosti da izvrše jednokratnu uplatu, cena im se umanjuje za deset odsto. Pre toga, grad se obavezao da u toj industrijskoj zoni obezbedi svu potrebnu infrastrukturu koja je privrednicima potrebna za obavljanje njihove delatnosti. Večć je urađena glavna saobraćajnica sa modernom led rasvetom.  Ovih dana se završava asfaltiranje odnosno trasiranje i asfaltiranje svih poprečnih ulica. 

TESTNA REKLAMA

– Osnova dobrog života je ekonomski rast i upravo borbom za radna mesta obezbeđujemo jedan miran i zdrav život. I to je najvažnije. 

Izvor: happytv.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

  Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...