Gradsko zanatsko-preduzetničko udruženje „Preduzetnik“ iz Bijeljine danas je lomljenjem slavskog kolača proslavilo krsnu slavu Spasovdan uz brojne prijatelje i saradnike. Kako ističu, ovo je vrijeme da se sumira urađeno iz prethodnog perioda.

Izvršni direktor gradskog zanatsko-preduzetničkog udruženja „Preduzetnik“ Mile Stević kaže da bijeljinsko preduzetništvo uspješno odolijeva svim iskušenjima – konstantno se razvija.

„U posljednjih šest godina pratimo permanentno veći broj prijavljenih u odnosu na odjavljene zanatsko-preduzetničke radnje, što je jasan pokazatelj razvoja i napretka preduzetništva u našem gradu. Okolnosti u preduzetništvu su takve kakve i jesu, ali bijeljinsko preduzetništvo uspješno odolijeva svim tim iskušenjima i kao rezultat toga smo 31. decembra u našem gradu imali 2.264 aktivna preduzetnika i to je broj koji permanentno raste i na svu sreću uvećava se. Mi se iskreno nadamo da će takav trend biti i nastavljen. U toku je javni poziv Gradske uprave za podsticaj u samozapošljavanju mladih preduzetnika i on će nam donijeti 26 nova preduzetnika. Mi očekujemo da takav poziv raspiše i Razvojna agencija Grada kao i Zavod za zapošljavanje. Sve su to razlozi zbog kojih, sa pravom, očekujemo i dalje nastavak ovakvog jednog pozitivnog trenda i rasta preduzetnika i razvoja preduzetništva u našem gradu“, istakao je Stević i dodao da su preduzetnicima neophodni podsticaji i olakšice. 

Stević je objasnio da je potrebno školovati djecu i mlade za posao, za potrebe tržišta, a ne za Biro za zapošljavanje.

Slavica Marković, direktor Područne privredne komore Bijeljina istakla je da je slava jedna od prilika da se pokaže i ukaže na važnost preduzetništva, posebno u vrijeme kada se suočavamo sa nedostatkom kvalifikovane radne snage, kao i da PPK i „Preduzetnik“ sarađuju u mnogim segmentima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име