“Jako je bitno kome će građani Bijeljine dati svoj glas na ovim izborima. Ovi momci i djevojke, ovaj mladi tim, zajedno sa ljudima od iskustva, zaslužili su punu podršku. Direktno bih pozvao sve Krajišnike iz Republike Srbije, Republike Srpske i dijaspore koji imaju pravo glasa, da izađu na ove izbore i daju svoj glas za Pokret za Bijeljinu” rekao je danas u Bijeljini Slaviša  Đukić, potpredsjednik Pokreta Srba Krajišnika sa sjedištem u Republici Srbiji.

Članovi Pokreta za Bijeljinu  provode odlične aktivnosti, koncentisani su na lokalne probleme i mjesto gdje žive, na Semberiju i Bijeljinu u želji da naprave još bolju sredinu, zbog čega je, kako je pojasnio Đukić, i pozvao sve građane da ih podrže, posebno Krajišnike kojima je prenio i “iskrene pozdrave predsjednika Pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnića”.

Đukić i predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović, nosilac odborničke liste za Skupštinu grada Bijeljine, potpisali su danas, na Krstovdan, Sporazum o saradnji i najavili zajedničke aktivnosti.

“Nadam se da ćemo nakon ovog izbornog procesa, kada Pokret za Bijeljinu bude respektabilan faktor u Skupštini grada Bijeljine, početi i institucionalno da sarađujemo. U Bijeljini živi veliki broj Krajišnika koji su protjerani iz Republike Srpske Krajine. Smatramo da ćemo Sporazumom dobiti priliku da se umrežimo i ostvarimo saradnju i sa njima i sa dijasporom, da unaprijedimo kulturni, društveni  i ekonomski život i odnose po pitanu saradnje sa Republikom Srbijom i svim institucijama koje se bore za interese srpskog naroda, ma gdje živio, “ istakao je Mitrović.

Potpredsjednik Pokreta za Bijeljinu i kandidat za narodnog odbornika  Skupštini grada Bijeljine Željko Drljača zahvalio se, kako je naglasio, braći Krajišnicima na ukazanom povjerenju.

“Za mene je ovo zaista velika čast i veliko zadovoljstvo. Rođen sam u Bosanskoj Krupi, gdje sam završio osnovnu školu i sa punim pravom se osjećam Krajišnikom ispod Grmeča. Hvala braći koja su danas došla da nas podrže i nadam se da će ova saradnja biti intenzivnija, ne oslanjajući se samo na izbore,  nego da će u narednom periodu biti sve jača kako na kulturnom tako i na svakom drugom polju,  gdje god mi vama i gdje god vi nama budete mogli pomoći, ” rekao je Drljača, penzionisani oficir Vojske Republike Srspke i OS BiH ne skrivajući lično zadovoljstvo zbog potpisivanja Sporazuma.

Za pokret za Bijeljinu i Pokret Srba Krajišnika, danas je, kako je istaknuto, veliki dan. Pokret za Bijeljinu je ujedno i prva  politička partija na području Bijeljine koja je dobila podršku druge političke organizacije, koja je tim važnija, jer dolazi od Srba Krajišnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име