Predstavljen projekat Gradske sportske dvorane u Bijeljini

Datum:

Share post:

Danas je u Gradskoj upravi Grada Bijeljina održana javna rezentacija projekta Gradske sportske dvorane koja će biti izgrađena u sklopu kompleksa Gradskog stadiona FK „Radnik“.

Branka Blagojević, arhitekta i v.d. direktora Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina, istakla je da je lokacija sale odabrana iz više razloga.

Prvenstveno, jer je to sportski objekat i da je sasvim logično da bude u kompleksu stadiona, zemljište gdje će biti izgrađena sportska dvorana u potpunosti je u vlasništvu Grada Bijeljina i treći razlog, nalazi se u širem centru Gradu, te je blizu i dostupan svima.

„U februaru je prezentovano idejno rješenje i tada su predstavnici sportskih klubova imali nekoliko primjedbi koje su se odnosile na površine nekih sadržaja u samoj sali, te smo svaku primjedbu ispoštovali i uradili glavni projekat“, rekla je Blagojević, te dodala da je danas većina prisutnih izrazila bojazan da lokacija nije najbolje rješenje zbog potencijalnih gužvi.

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Grada Bijeljina rekao je da se nakon javne prezentacije započinje proces raspisivanja tendera za izvođenje radova.

„Dvorana će sigurno trenažno i takmičarski proces zatvorenih dvoranskih sportova podići na jedan veći nivo i rasteretiti postojeće kapacitete fiskulturne sale Gimnazije. Sport je iznad politike i učinićemo sve da poboljšamo infrastrukturu i položaj svih sportskih kolektiva na području Grada Bijeljina“, rekao je Petrović.

On je istakao da je ukupna vrijednost izgradnje sportske dvorane oko 6 miliona konvertibilnih maraka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...