PREDSJEDNIK VUČIĆ: Sledi razoružanje Srbije

Datum:

Share post:

* Ovo je napad na celu našu zemlju, poručio je predsednik

Drugi put u poslednjih 48 sati moramo da se obratimo, saučešće noćas zločinački ubijenim ljudima… Svaka reč je teška, suvišna i istovremeno nedovoljna… Ovo je napad na celu našu zemlju!, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrativši se jutros iz Predsedništva Srbije zajedno sa članovima Vlade Srbije.

O tragediji u osnovnoj školi na Vračaru

– Prva mera: Primićemo još 1.200 policajaca a po jedan ima da sedi u svakoj od 330 škola… Za to smo našli i obezbedili 25 milona evra, rekao je predsednik.

O Mladenovcu

– Zlikovac je uhapšen i bela dana neće videti, rekao je predsednik o osumnjičenom za noćašnji masakr u Mladenovcu naglasivši da je reč o teroristi i terorističkom napadu.

O razoružanju

Kad je reč o proveri vlasnika naoružanja, predsednik je najavio da sledi razoružanje Srbije i takve provere posle kojih će Srbija ostati na 30.000-40.000 komada oružja, kojeg trenutno ima oko 760.000 a na tu brojku je spušteno sa 900.000 i nešto hiljada. Najavio je proveru uslova za držanje oružja od vlasnika do vlasnika ali i bitno pooštrene kazne ne samo za one koji ga nesavesno ili nezakonito drže već i za one koji se bave ilegalnom prodajom i prepravljanjem za dalju prodaju.

Predsednik je kazao da naši policajci i službe ne mogu da stignu da pohapse sve posle čega se zahvalio svim jedinicama na noćašnjoj akciji u Mladenovcu u potrazi za teroristom.

Vučić zatražio je od MUP-a da što je pre moguće izda moratorijum na izdavanje bilo kakvog oružja u naredne dve godine, uključujući i lovačko oružje. Vučić je dodao da što manje cevi ima, to manje opasnosti za našu decu i građane.

– Odmah da MUP izda moratorijum na izdavanje bilo kakvog oružja u naredne dve godine, uključujući i lovačko oružje.

Nalaže se MUP-u da sve osobe koje imaju nelegalno oružje predaju u narednih mesec dana predaju to oružje, ili će uslediti brutalne sankcije.

Predsednik je najavio da su ove nesreće koje su se zadesile za nas najveće iako ni teritorijalno ni brojčano nismo velika zemlja i da ćemo morati da primenimo mere koje će dati rezultate. On se osvrnuo na roditelje koji strahuju i kažu ja moram da radim, idem na posao, poslao sam dete u školu a oni ga vrate mrtvog.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đoković u finalu Rolan Garosa

Đoković u finalu Rolan Garosa Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa. Đoković je u polufinalu...

MARKOVIĆ, PDP: Teško Srpskoj sa ovakvom vlašću i „stručnjacima“

Teško Srpskoj sa ovakvom vlašću i „stručnjacima" Markivuć dodaje da je ipak smiješno što Višković zaduživanje Republike Srpske po...

Nevrijeme napravilo veliku štetu u Etno restoranu Starina Novak u Banjici kod Bijeljine (foto)

Nevrijeme je sinoć napravilo veliku štetu u Etno restoranu Starina Novak u Banjici. Jako nevrijeme pogodilo je sinoć oko...

MIKROKREDITNA FONDACIJA MIKRA: 17 godina podrške preduzetnicima i poljoprivrednicima u Bijeljini (foto)

MKF Mikra slavi dugogodišnje partnerstvo sa svojim klijentima u Bijeljini. Dan otvorenih vrata održan je danas i svi...