PREDATOR OBLJUBIO KĆERKU (15) i PUŠTEN NA SLOBODU

Datum:

Share post:

Otac monstrum N. P. iz Banjaluke, optužen za teško krivično djelo Obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, pušten je iz pritvora na zahtjev Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Optuženom je umjesto pritvora izrečena mjera zabrane, odnosno zabrana kontakta sa žrtvom.

Iz tužilaštva su odgovorili da produženje pritvora prema sada već optuženom nije zatraženo, jer više nema zakonskih razloga, niti vanrednih okolnosti koje bi opravdale potrebu za tim?!

Pojednostavljeno rečeno, tužilaštvo vjeruje predatoru i optuženom za teško krivično djelo da više neće prilaziti žrtvi, a kako se radi o osobi koja do danas nije osuđivana zbog istog krivičnog djela, nakaradni zakon kaže kako opasnosti da će se zlostavljanje ponoviti prema nekoj drugoj maloljetnici – nema.

Identitet optuženog zbog zaštite identiteta žrtve ne smijemo objaviti u javnosti, ali smijemo detalje istrage, a sve kako bi javnost imala jasan uvid kakvu je osobu tužilaštvo pustilo na slobodu.

TESTNA REKLAMA

Prema rezultatima istrage, seksualno zlostavljanje nesrećne djevojčice trajalo je od jula do avgusta prošle godine.

– U vremenskom periodu od početka mjeseca jula 2020. godine, pa do 23. avgusta 2020. godine u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom, u namjeri zadovoljenja seksualnog nagona, u prilici kada je ostajao sam sa oštećenom, koristeći njeno duševno stanje, odnosno stanje umjerene mentalne retardacije, kao i odustvo majke oštećene, N.P. je u više navrata počinio obljubu nad svojom maloljetnom ćerkom. Oštećenu je odvodio u spavaću sobu, gdje je potom skidao odjeću sa sebe, a onda i sa maloljetne XX, nakon čega je ljubio po grudima i svojim polnim organom dodirivao oštećenu, a zatim imao seksualni odnos s njom – zaključila je istraga.

Čitav slučaj ne bi ni bio otkriven da nije bilo pravovremene reakcije hraniteljske porodice u kojoj je smještena djevojčica, te nadležnih iz Centra za socijalni rad, odnosno policije.

Podsjećanja radi, banjalučko tužilaštvo danas je reagovalo na tekst koji smo objavili tokom vikenda, a u kojem smo naveli da je N.P. greškom pušten na slobodu, te da protiv njega nije ni podignuta optužnica.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA


FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Lapsus je postojao kada je u pitanju optužnica, koja je prema navodima tužilaštva potvrđena 28. januara ove godine, ali poenta je, ipak, bila u tome što je monstrum pušten na slobodu i što se sada slobodno može šetati kuda god poželi.

Zahvaljujući reagovanju tužilaštva, saznali smo ne samo da nije u pitanju nikakva greška kod puštanja na slobodu opasnog predatora, već da je na slobodi optuženi kome prijeti kazna do 15 godina zatvora.

Sa razlogom se postavlja pitanje, da li je i na koji način optuženi spriječen da ponovi krivično djelo prema nekoj drugoj maloljetnici, odnosno da li će suočen sa kaznom dugogodišnjeg zatvora, pobjeći i izbjeći suđenje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...