Pravobranilaštvo traži poništenje licitacije u kojoj je učestvovao odbornik SNSD

Datum:

Share post:

Pravobranilaštvo RS zatražilo je od Osnovnog suda u Banjaluci da poništi spornu licitaciju na kojoj je odbornik SNSD u banjalučkoj Skupštini grada Stojan Vukajlović, kao jedini učesnik na licitaciji, kupio pet nekretnina, oduzetih u sudskom postupku od Miloša Šmitrana, nekadašnjeg načelnika gradskog Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu.

Prema našim saznanjima, ovaj zahtjev uslijedio je, nakon što je Grad Banjaluka, poveden medijskim napisima o ovoj licitaciji, i službeno zatražio od Pravobranilaštva da se odredi o spornoj licitaciji.

– U odgovoru na zahtjev Gradske uprave, iz Pravobranilaštva su naveli da su od Osnovnog suda zatražili da opozovu prodaju tih stanova i da se ponovo zakaže ročište za prodaju koja bi bila provedena uz poštovanje Zakona o izvršnom postupku, odnosno člana 130. ovog zakona, na način da se svaka od nepokretnosti prodaje pojedinačno uz uključivanje u nadmetanje svih kupaca koji ispunjavaju uslove za učestvovanje. Istovremeno, u Pravobraništvu tvrde da se radi o protivzakonitom postupanju Suda, o čemu su, po njihovim tvrdnjama, obaviješteni i predsjednik Suda i predsjednik izvršnog odjeljenja ovog suda, te je zatraženo da se o svemu obavijesti i Visoki sudski i tužilački savjet BiH – tvrde naši izvori i ističu da je sada na potezu Osnovni sud koji u narednim danima treba da odluči o ovom zahtjevu.

Prema medijskim napisima, Vukajlović je bio jedini učesnik na licitaciji koja je održana uoči same Nove godine, odnosno 31. decembra prošle godine.

Po tim napisima, Vukajlović  je na licitaciji kupio četiri stana, poslovni prostor, kao i vikendicu u Ivanjskoj za 283.400 KM, iako je procjenjena vrijednost tih nekretnina veća za 256.000 KM.

TESTNA REKLAMA

Po pravosnažnoj presudi protiv Šmitrana, osuđenog za zloupotrebu položaja, novac od prodaje zaplijenjenih nekretnina trebao bi biti uplaćen u gradsku kasu.

Šmitran je u sudskom procesu priznao da je oštetio gradski budžet za 539.410 KM, a taj novac je, po presudi, morao biti vraćen u gradski budžet.

Inače, Vukajlović je po profesiji advokat, a u politiku je ušao na lokalnim izborima 2016. godine, kad je ušao u gradsku skupštinu, kao kadar DNS.

Poslije rascjepa u Gradskom odboru DNS, Vukajlović je prešao u odbornički klub „Sloboda“, da bi prošle godine pristupio SNSD.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...