PRAVNI TIM GRADONAČELNIKA PETROVIĆA: „Je li neovlašteno korišćenje pečata uvod u referendumsku krađu?“

Datum:

Share post:

Saopštenje pravnog tima Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

“JE LI NEOVLAŠTENO KORIŠĆENJE PEČATA UVOD U REFERENDUMSKU KRAĐU?

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je u svojoj izjavi obmanuo javnost tvrdnjom da je Gradonačelnik pokušao da oduzme pečat Skupštini, u čemu su ga navodno spriječili on i sekretar Skupštine, te da je cilj Gradonačelnika da spriječi rad Komisije za opoziv. Tom prilikom pozvao se na Zakon o pečatima organa i institucija Republike Srpske i Zakona o lokalnoj samoupravi koji, po njegovom mišljenju, jasno pokazuju da je rukovodilac organa ili institucije nadležan da upravlja pečatom grada.

Netačna je i tvrdnja Aleksandra Đurđevića da je rukovodilac organa ili institucije nadležan da upravlja pečatom grada. Odredbama Zakona o pečatima i organa i institucija propisano je da rukovodilac rješenjem odlučuje o čuvanju pečata i njegovoj upotrebi.

ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnik ne preza od kršenja zakona, a „štanca“ krivične prijave – Nismo dozvolili da uzme skupštinski pečat (video)

S tim u vezi molimo predsjednika Skupštine da nam odgovori na sljedeća pitanja:

Da li ste bilo kojim rješenjem bilo kog organa ovlašteni za čuvanje i upotrebu pečata?

Da li ste za prethodne dvije godine koliko ste predsjednik Skupštine grada donijeli bilo kakvo rješenje kojim ste odlučili o čuvanju pečata i njegovoj upotrebi ili je ta rješenja u prethodne dvije godine, kao i prije toga, donosio Gradonačelnik?

Da li ste u prethodne dvije godine Vi upotrebljavali skupštinski pečat ili lice koje je rješenjem Gradonačelnika bilo ovlašteno za to?

Da li je u periodu od 17. do 28. februara pečat čuvalo i koristilo lice koje je rješenjem Gradonačelnika bilo ovlašteno za to u skladu sa zakonom ili Vi?

Zakonom o lokalnoj samoupravi propisano je da su organi jedinice lokalne samouprave Gradonačelnik i Skupština grada, a predsjednik Skupštine zastupa i predstavlja Skupštinu, saziva sjednice Skupštine i njima predsjedava. Vi niste rukovodilac Skupštine, već je samo zastupate i predstavljate, sazivate i predsjedavata sjednicama, pa je nejasno kako ste utvrdili da ste rukovodilac. Vi, kao predsjednik Skupštine, možete potpisivati akte koje donosi Skupština, ali nemate nikakvu nadležnost da, kao predsjednik Skupštine, tj. kao pojedinac, donosite bilo kakva rješenja, uključujući i rješenja o upotrebi i čuvanju pečata, na osnovu Zakona o pečatu organa i institucija koju netačno interpretirate i tumačite kako Vam odgovara.

U cilju transparentnog informisanja cjelokupne javnosti, potrebno je i da nam odgovorite na sljedeća pitanja:

Korišćenje pečata na ovakav način jasan je znak da se sprema krađa na biralištima.

Predsjedniče Skupštine, dobili ste krivičnu prijavu zbog iznošenja pečata van Gradske uprave i zbog pečatiranja glasačkih listića koje ste poslali u inostranstvo bez ikakve kontrole, uključujući i predsjednicu Komisije.

Zašto Koalicija „Dogovor protiv Bijeljine“ ima glasačke listiće u svojim rukama prije referenduma?

PRAVNI TIM GRADONAČELNIKA PETROVIĆA”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Starinski lijek idealan za jetru i holesterol

Ova biljka jača rad svih žlijezda, daje snagu, obara holesterol, jača mišiće, pomaže kod klonulosti, a poznata je...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 29. mart: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...