PRAVNI FAKULTET UIS: Onlajn obuka ''TRGOVINA LJUDIMA'' putem platforme Savjeta Evrope – HELP

Datum:

Share post:

Savjet Evope sprovodi projekat „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini“ kao dio zajedničke inicijative i saradnje Evropske unije i Savjeta Evrope pod nazivom „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku – Faza II”, koja se sprovodi s ciljem pomoći korisnicima u jugoistočnoj Evropi i usklađivanja sa standardima Savjeta Evrope i pravnim tekovinama Evropske unije. Projektom se nastoji pomoći nadležnim ustanovama, stručnjacima i organizacijama civilnog društva u praćenju i primjeni preporuka Grupe stručnjaka Savjeta Evrope za suzbijanje trgovine ljudima (GRETA). Poseban dio projekta je modul „Trgovina ljudima“ koji se sprovodi putem onlajn platforme Savjeta Evrope za obuku pravnih stručnjaka – HELP (Human Rights Education for Legal Proffesionals).

U onlajn obuci „Trgovina ljudima“ učestvovaće studenti prvog i drugog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, iz sjedišta na Palama i odjeljenja u Bijeljini. Po uspješnom završetku obuke učesnici će dobiti sertifikate Savjeta Evrope, a stečeno znanje o primjeni Konvencije Savjeta Evrope o akciji protiv trgovine ljudima i modul „Trgovina ljudima” koristiće im kako prilikom traženja zaposlenja, tako i u pravnoj praksi.

 
Pravni fakultet ovom obukom nastavlja da svojim studentima pruža prilike za stručno usavršavanje tokom studija. Stručna praksa u RUGIPP-u, sudovima, advokatskim kancelarijama, privrednim društvima, studijska putovanja, razmjena studenata u okviru Erazmus projekta, pravne klinike, obuke, učešća na studentskim konferencijama i takmičenjima, samo su neke od više desetina studentskih aktivnosti koje su preduzete na našem fakultetu u posljednjih godinu-dvije i koje nas čine jedinstvenim u regionu.

„Kolege studenti, hvala vam što učestvujete u svim tim aktivnostima i što svojim trudom i znanjem svjedočite da je diploma našeg fakulteta među najcjenjenijim na tržištu rada!

TESTNA REKLAMA

Zaposlenje i poslovna budućnost pronalaze se tokom studiranja, jer posao treba da traži Vas, a ne Vi njega!“, stoji u saopštenju Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...