“PRAVDA ZA EDINA“ U BIJELJINI: Traže doživotnu kaznu zatvora u BiH

Datum:

Share post:

Grupa građana “Pravda za Edina” u Bijeljini je organizovala potpisivanje peticije kojom traže uvođenje doživotnog zatvora u BiH.
 

Ovu peticiju su pokrenuli prijatelji i otac ubijenog Edina Zejćirovića iz Čelića. U narednim danima proći će svim gradovima Bosne i Hercegovina kako bi poručili da monstruozne ubice ne mogu proći nekažnjene.

“Cilj ove peticije je da probudimo svijest građana da se tragedija koja se desila mom sinu i mojoj porodici, ovakav zločin učinjen prema jednom životu nikom više i nikad ne desi”, poručio je otac ubijenog 30-godišnjeg Edina Zejćirovića. Traži izmjenu Krivičnog zakona i da se ovakvi monstruozni zločini najstrožije kazne.

“Da nam daju podršku nama kao porodici i sebi koji imaju djecu, koja rastu u ovoj zemlji, da pokušamo promijeniti kaznene zakone u našoj zemlji, da se ovakvi slučajevi što više osuđuju sa većim godinama zatvora, jer sada su mizerne kazne”, kaže Enver Zejćirović, otac ubijenog Edina.

Zejćirović kaže da je u kontaktu sa Tužilaštvom u Brčkom i da je dobio uvjeravanja da će polovinom marta završiti sa istragom, da bi se pokrenuo proces suđenja.

TESTNA REKLAMA

“Često me pitaju šta bih poručio pravosuđu, hoću da vjerujem da će to oni uraditi kako treba. Ovo što se desilo to sigurno se ne smije zaboraviti i gurnuti pod tepih”, kaže Enver Zejćirović, otac ubijenog Edina.

Da bi došlo do promjene Krivičnog zakona potrebna je i politička volja, tako da će potpisi građana biti proslijeđeni Skupštini Brčko distrikta, parlamentima BiH, Republike Srpske i Federacije.

Sve više građana daju podršku. Formirana je i grupa “Pravda za Edina”.

“Za ovakve zločine nemaju šanse da izađu na slobodu. Da im se stane u kraj i da oni budu primjer ostalim koji imaju na umu da urade ovako nešto da znaju da ne smiju da to urade, da će dobiti ogromnu kaznu, 45 godina”, kaže Marko Kurtuma, prijatelj ubijenog Edina.

“Svi su ga znali po njegovoj dobroti. Ostala je kćerka iza njega od šest godina i to jako boli. I ja sam majka, imam dijete ja ne znam ko hoda pored nas, da li je to ubica, monstrum, pedofil. I za njih nema kazne, da se samo uvede doživotna kazna”, kaže Amela Ćumurović, prijatelj ubijenog Edina.

Osnovni sud Brčko distrikta početkom januara je za još dva mjeseca produžio pritvor osumnjičenima za otmicu i zvjersko ubistvo 30-godišnjeg Edina Zejćirovića, koje se dogodilo 17. novembra prošle godine. U pritvoru su Suan Halilović, Nihad Hukić, Suvad Djedović i Samid Šabanović.

Najšokantnije u cijelom ovom slučaju je da su počinioci ovog gnusnog djela posljednje trenutke života svoje žrtve snimali mobilnim telefonom. Na snimku se prikazuje sadističko iživljavanje, fizičko i verbalno zlostavljanje mladića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...