Darija Karanović iz Banjaluke treba pomoć dobrih ljudi kako bi obezbijedila 6.000 maraka koji su joj neophodni za liječenje na mjesečnom nivou. Aktivan je i humanitarni broj 1414. Do sada je pobijedila Hočkin limfom i tumor štitne žlijezde i to sama bez pomoći.

Borba za život četrdesetjednogodišnje Darije traje 15 godina. Njeno zdravstveno stanje se pogoršava zbog čega treba pomoć, ističu u porodici Karanović.

“Darija je između ostalog protekle godine imala šest operacija tako da ona sad slabo govori, što se tiče psihičkog stanja ona je jako stabilna. Međutim stvara joj nenormalne poteškoće. Ovo je jedini lijek koji je može ostaviti u životu“, rekla je Darijina snaha Vesna Karanović.

Koliko je Darija borac svjedoče njeni prijatelji.

“Ovo je zaista prvi put da svi mi tražimo pomoć. Ovo je situacija pet do 12, taj lijek je njoj itekako potreban, naravno mi je volimo i uradićemo sve da joj pomognemo i zato apelujemo na ljude dobre volje da koliko mogu da uplate jer Darija je jedna jedina“, kaže Darijina prijateljica Sanja Alibašić.

“Svakom stane dah i ne vjeruje da može žena da se nosi sa tim, ta vrsta bolesti znamo kakva je i znamo koliko se puta ona bori s tim i znamo koliko je puta ona to pobijedila. Od 2008. godine doktori, bolnice, čekaonice, Darija je jedan ne borac već heroj“, rekao je Darijin radni kolega Đorđe Đurđević.

Iako se godinama borila sa bolestima Darija vodi i računa o svom izgledu. Na njoj se nikad nije primjećivalo kroz šta prolazi, ističu njeni dugogodišnji prijatelji.

“Treba svi da se osvrnemo oko sebe i da obratimo pažnju na ljude koji su bolesni jer njihova jedina želja je da žive normalan život i budu zdravi. Mi smo postali toliko sebični i od malih problema pravimo velike i ne vidimo takve ljude i trebamo se svi osvijestiti ne samo što je u pitanju Darija naša prijateljica, more je takvih ljudi“, prijateljica od Darije, Čedomira Ćurić.

Svi koji žele da pomognu Dariji da i iz ove borbe izađe kao pobjednik mogu to uraditi tako što će pozvati broj 1414 i darovati jednu marku.

Takođe, otvoren je račun za novčane uplate.

Uplate BiH TR: 571-000-01024233-39
Inostranstvo: Darija Karanović, Carigradska 20, 78.000 Banjaluka
IBAN: BA395710038505179239

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com/Foto: Ustupljena Fotogrfaija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име