POZORIŠTANCE “MASLAČAK“: Pripremamo mnogo IZNENAĐENJA za najmlađe Bijeljince

Datum:

Share post:

Pozorištance Maslačak i Centar za kulturu „Semberija“ juče su organizovali online predstavu “Cile, razmaženo pile” koja je emitovana uživo na fejsbuk stranici portala Dešavanja u Bijeljini.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Pozorištanceta „Maslačak“ koju su, ovog puta zajedno sa Centrom za kulturu „Semberija“, osmislili dok je na snazi vanredna situacija.

„S obzirom na situaciju, osmislili smo da preko jutjub kanala Pozorištanceta „Maslačak“ srijedom i nedjeljom puštamo predstave. Drugarići već znaju termine: srijedom u 15.00 časova, nedjeljom u 12.00 časova. Obavještavamo ih na fejsbuk stranici koja će naredna predstava biti. Sada smo ubacili jednu novinu, glumci uz animaciju čitaju poznate bajke i basne u trajanju od 7 do 10 minuta. Ukoliko budemo mogli, svaki dan ćemo puštati po jednu bajku“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini glumac i umjetnički direktor Pozorištanceta „Maslačak“ Nenad Blagojević i dodao da im najviše nedostaje publika i kontakt sa njima.

Nenad Blagojević

TESTNA REKLAMA

„Svaku predstavu koju pravimo, pravimo da budemo u interakciji sa najmlađima, jer želimo da i oni učestvuju. Uvijek gledamo da ide red muzike, red priče, da bi mogli da drže pažnju. Stariji mališani već gledaju ozbiljnije bajke kao što su na primjer „Ivica i Marica“ i „Snežana i sedam patuljaka“. Naša publika je kao gorivo koje nas pokreće“, istakao je bijeljinski glumac.

Blagojević kaže da je i sam roditelj i da zna kako se oni osjećaju u ovoj situaciji i da se svi glumci nadaju da će vanredna situacija uskoro proći i da će opet moći da se druže sa najmlađom publikom.

„Proljeća sezona nam je propala, nadam se da ćemo ljetnu i jesenju moći da realizujemo i da prezentujemo nove projekte. Prije početka vanredne situacije počeli smo da radimo nove predstave, bajku „Aladina i čarobnu lampu“ i crtać „Mirakulus“. Bili smo nadomak izvođenja, ali ova situacija nas je prekinula i nadam se da ćemo jesenju sezonu početi baš sa te dvije predstave. Drugari, spremite se, spremamo vam razna iznenađenja!“, najavio je Blagojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...