Poznat razlog zašto se RTX 4090 grafičke karte tope

Datum:

Share post:

Nakon što su korisnici počli da prijavljuju topljenje i paljenje RTX 4090 12VHPWR adaptera, Nvidia je u svoje ruke preuzela istragu o ovome.

Od strane Nvidije još nema zvaničnih informacija, ali se zahvaljujući disekciji Nvidia 12VHPWR adaptera najvjerovatnije otkrio glavni razlog pomenutih problema.

Jednostavno rečeno, sam 12VHPWR konektor bi trebalo da je bezbjedan, ali adapter koji Nvidia isporučujue uz nove RTX 4090 grafičke karte može da izazove ozbiljne probleme.

U izvještajima o paljenju RTX 4090 GPU-ova, koji su se do sada pojavili, korišćen je 12VHPWR adapter. Tim iz Igors Laba je izvršio eksperoment sa rastavljanjem Nvidijinog adaptera i otkrio je nekoliko problema u kvalitetu izrade.

TESTNA REKLAMA

Na primjer, tačke lemljenja su slabe, dok su mostovi pretanki i oba elementa mogu lako da se polome kada se kabl savije ili zapetlja.

Izvještaj zaključuje da je najveći razlog zašto se RTX 4090 grafičke karte se tope loša izrada adaptera, koji nije spreman za plasiranje na tržište.

Nvidia još uvijek sprovodi sopstvenu istragu po ovom pitanju, ali ukoliko se ispostavi da je otkriveni problem tačan, očekuje se zamjena ovih adaptera.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: Trusted Reviews
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stevandić o formiranju vlasti na nivou BiH: „Vlast se ne pravi sa opozicijom“

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da bi formiranje vlasti na nivou BiH sa...

Gradonačelnik Bijeljine ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je danas (čevrtak, 08. decembar 2022.) ugostio Edhema Čustovića i Momčila Amovića te se...

Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija

Poslije će biti kasno za kukanje: Sa SKUPLJOM STRUJOM pomirili se i narod i opozicija Prije tri godine opozicija...

FK ’’Proleter’’ iz Dvorova izjavio saučešće porodici Ješić

-Danas nas je iznenadila vijest o smrti Miodraga Ješića, nekadašnjeg fudbalera a zatim i trenera crno-bijelih. Ovo je...