Poziv za banjsku rehabilitaciju RVI i članova porodica poginulih boraca

Datum:

Share post:

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske raspisalo je javni poziv za podnošenje zahtjeva radi upućivanja na banjsku rehabilitaciju 568 ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca u proteklom ratu.
Pravo da se prijave imaju RVI od prve do desete kategorije invaliditeta i porodice poginulih boraca kojima je rehabilitacija neophodna za nastavak liječenja i oporavka, rečeno je Srni u resornom ministarstvu. 

Uz pisani zahtjev, organu uprave nadležnom za boračko-invalidsku zaštitu opštine ili grada, potrebno je priložiti i rješenje o statusu RVI ili člana porodice poginulog borca sa utvrđenim pripadajućim pravima, uz uslov da je aktivni korisnik, rješenje o kategorizaciji borca, nalaz i preporuku nadležne zdravstvene ustanove o neophodnosti banjske rehabilitacije, ne stariji od šest mjeseci od podnošenja zahtjeva za rehabilitaciju. 

Rehabilitacija, između ostalog, podrazumijeva program za svakog korisnika posebno, ljekarski pregled, određivanje fizikalne procedure, termoterapiju, stalni medicinski nadzor, kao i ostale vidove rekreacije i turističko-rekreativne sadržaje. 

Resorno ministarstvo je javni poziv raspisalo na osnovu Projekta banjske RVI i članova porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i odluke Vlade Republike Srpske o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava za realizaciju ovog projekta za ovu godinu. 

TESTNA REKLAMA

Javni poziv objavljen je 28. marta u dnevnim novinama Glas Srpske.
 
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...