POVOLJNOSTI za građevinske investitore u BIJELJINI

Datum:

Share post:

S ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica, prouzrokovanih pandemijom virusa korona, gradska Skupština je na prvoj vanrednoj sjednici,  održanoj 16. aprila, usvojila odluku o uvođenju zastoja (moratorijuma) u otplati naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta na teritoriji Grada Bijeljina.
 
Odlukom je omogućeno građevinskim investitorima da plaćanje dospjelih rata za uređenje građevinskog zemljišta odgode za dva mjeseca, a tokom trajanja moratorijuma kamata im neće biti obračunata.
 
Da bi koristile usvojenu olakšicu, građevinske firme koje nisu u mogućnosti ispunjavati svoje obaveze po zaključenom ugovoru, treba da podnesu zahtjev za odobrenje zastoja u plaćanju gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine. Na osnovu zahtjeva, ovo Odjeljenje priprema aneks ugovora o plaćanju na rate utvrđenog iznosa naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, koji u ime Grada potpisuje Gradonačelnik.
 
Uprkos epidemiji virusa korona, koja je zaustavila rad mnogih preduzeća na području Bijeljine, većina građevinskih firmi nastavila je rad i gradnju započetih i planiranih stambeno-poslovnih objekata. Prema riječima investitora, na gradilištima se poštuju propisane mjere zaštite od širenja kovida-19, prije svega socijalna razdaljina, higijenske mjere, zaštitna oprema, rukavice, maske.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...