Današnjoj svečanosti, povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, prisustvovao je i Generalni sekretar mr Rajko Lazić, koji je pozdravio davaoce i uručio priznanja za one koji su ovu dragocjenu tečnost dali preko 50 puta.

Priznanja su uručena sljedećim davaocima:

Za 50 davanja
1.     Vulić Radosav
2.     Marjanović Goran
3.     Stojanović Dragan
4.     Simeunović Milorad

Za 75 davanja
1.     Jovanović Milorad

Za 100 davanja
1.     Jevtić Nenad

Prenosimo pozdrave u ime Crvenog krsta Republike Srpske:

„Dragi naši humanisti velikog srca,

Svima Vam čestitamo današnji datum, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, uz iskrene želje i dobro zdravlje, da nastavite da darujete krv, animirate druge da se priključe našoj humanoj porodici dobrovoljnih davalaca krvi i da vodeći se ovogodišnjim sloganom: Daruj krv, daruj plazmu, spasi život i radi to često, nastavimo da darivanjem krvi pomažemo drugima i na taj način nekome spasimo život!

Vaše učešće u akcijama dobrovoljnog davanja krvi je čin solidarisanja sa osobama čiji životi i zdravlje zavise od dovoljne količine sigurne krvi i krvnih komponenti, stoga predstavljate ključni segment svakog zdravstvenog sistema.

Vaš doprinos je nemjerljiv kako za zdravstveni sistem, tako i za Crveni krst Republike Srpske kao organizatora akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, ali i cijelu društvenu zajednicu.

Crveni krst Republike Srpske vam upućuje zahvalnost za vašu plemenitost i ljubav prema čovjeku! Čestitamo vam 14. juni, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, uz želju da uvijek budete na putu humanosti čineći ovaj svijet zdravijim mjestom za život!

U ime Crvenog krsta Republike Srpske,

Predsjednik Gojko Grabež

Potpredsjednik Radmila Čičković

Potpedsjednik dr Jasmina Bukejlović

Generalni sekretar mr Rajko Lazić“

Povodom svjetskog dana Dobrovoljnih davalaca krvi GO Crvenog krsta Bijeljina organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име