Povjerioci dali zeleno svjetlo za prodaju „Šećerane“ za tri miliona KM

Datum:

Share post:

Odbor povjerilaca bijeljinske „Šećerane“ dao je pozitivno mišljenje o ponudi firme „NSG rent“ iz Zvornika da za tri miliona maraka kupi imovinu te fabrike šećera.
Na ponovljeni oglas za prodaju imovine stečajnog dužnika „Fabrika šećera Bijeljina“ javio se samo jedan kupac i to firma „NSG rent“ iz Zvornika. Ovo je 16 put da se pokušava prodaja „Šećerane“, a svi dosadašnji pokušaji bili su bez rezultata.
„Ta firma je ponudila tri miliona maraka za imovinu fabrike i Odbor povjerilaca je danas dao pozitivno mišljenje te zatražio da stečajni sudija sazove Skupštinu povjerilaca „Šećerane“ koja će dati konačan stav o ponudi“, rekao je stečajni upravnik Nebojša Matić.
Ova firma bila je i ranije zainteresovana i nudila je takođe tri miliona maraka za imovinu „Šećerane“, pisao je CAPITAL.
Firma „NSG rent“ je osnovana ove godine, a njen direktor je Bojan Galić. On je bio i zastupnik firme „RS Galens Invest“, koja je ogranak istoimene firme iz Novog Sada i koja na Jahorini gradi luksuzni hotel.
Sa druge strane, većinu u Skupštini povjerilaca „Šećerane“ ima Gordan Pavlović, odnosno njegova kompanija „Pavgord“ koja sa firmom „Galens“ ima veoma uspješnu saradnju.
Zajedno su kupili „Pavlović banku“ koja je kasnije preimenovana u „Našu banku“, a izgradnja hotela na Jahorini je takođe zajednički projekat te dvije kompanije.
„Pavgord“ je otkupio 63 odsto potraživanja „Šećerane“, što ga je koštalo oko deset miliona maraka, a time je dobio prevlast u Skupštini povjerilaca, koja je nakon prodaje potraživanja sa 132 spala na 21 člana.
“Fabrika šećera Bojeljina” u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina je bezuspješno prodavana, prvo po cijeni od deset miliona maraka, a kasnije po nešto nižoj.
Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FK ’’ZVIJEZDA 09’’: SUDIJSKA LAKRDIJA U REŽIJI SUDIJE BUTULIJE I POMOĆNIKA MAKSIMOVIĆA (video)

Saopštenje za javnost FK ’’Zvijezda 09’’ iz Bijeljine prenosimo u cijelosti: ’’Da li je jučerašnja utakmica 2. kola m:tel...

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...