Povećanje vodostaja na svim vodotocima na području Republike Srpske

Datum:

Share post:

Kiša koja je padala u toku prethodna dva dana dovela je do povećanja vodostaja na svim vodotocima na području Republike Srpske.

Uvidom u raspoložive prognozne modele, obavještavamo vas o sljedećem:

– Postoji mogućnost bujičnih poplava na području Hercegovine, kao i na bujičnim vodotocima Bistrica, Janja i Pliva, kao i mogućnost izlivanja rijeke Drine.

– Vodostaji rijeke Save na većini mjernih stanica su u porastu ali se, prema trenutnim parametrima prognoznih modela, ne očekuje da će vodostaji rijeke Save preći kotu redovne odbrane od poplava, izuzev na mjernoj stanici Jasenovac.

TESTNA REKLAMA

– Rijeka Bosna takođe je u porastu, posebno u dijelu nizvodno od Doboja, ali ne bi trebalo da pređe kotu redovne odbrane od poplava. S obzirom da se do četvrtka očekuju nove količine padavina, moguće je novo značajnije povećanje vodostaja rijeke Bosne.

– Vodostaji rijeke Une sa Sanom su u porastu, ali se ne očekuje da će na mjernim stanicama na području Republike Srpske u naredna tri dana dostići kotu redovne odbrane od poplava.

– Na rijeci Vrbas povećanje vodostaja može se očekivati nizvodno od HE Bočac usljed pojačanog ispuštanja vode iz HE Bočac.

S obzirom da se u naredna dva dana očekuju nove padavine, neophodan je oprez u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara pored vodotoka u Republici Srpskoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: JU Vode Srpske

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...

Zlatko Maksimović prisustvovao svetoj arhijerejskoj liturgiji povodom slave Grada Bijeljina

Povodom obilježavanja slave Grada Svetog Pantelejmona, jutros je sa početkom u 10 časova, služena sveta arhijerejska liturgija u...

DODIK: Poziv građanima i preduzećima da se upoznaju sa instaliranjem solarnih panela

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je domaćinstva i preduzeća da se u narednom periodu upoznaju s...