Povećan broj požara u Bijeljini

Datum:

Share post:

Bijeljinski vatrogasci imali su od početka godine 460 intervencija, što je 75 više u odnosu na isti period prošle godine, rekao je Starješina TVJ BIjeljina Mile Spasojević.

On je dodao da je u požarima u ovoj godini pričinjena materijalna šteta od oko milion KM.

Spasojević je rekao da je bilo 20 intervencija na privrednim objektima, 42 na stambenim i 23 na poljoprivrednim objektima, a gorjele su i tri pilane.

On je dodao da je registrovan 191 požar na niskom rastinju i otvorenom prostoru, najviše u septembru i oktobru, a gorjelo je i 25 automobila.

TESTNA REKLAMA

"Oko 30 intervencija bilo je na dimnjacima, gorjelo je 36 kontejnera, a vatrogasci su devet puta učestvovali i u pružanju pomoći u saobraćajnim nezgodama", naveo je Spasojević.

Vatrogasci su, kako je rekao, 36 puta intervenisali na otvaranju vrata zbog neostavljanja ključa, a neke, po pozivu policije, kada su zaticali u prostoriji ljude u nesvjesnom stanju ili mrtve.

Spasojević je apelovao da građani provjere dimnjake na kućama, da ih čiste, te da vode računa o ispravnosti električnih grijalica i instalacija u svojim objektima.

"Sva domaćinstva koja koriste gas treba da provjere ispravnost boca, da ne bi došlo do ispuštanja propan-butana i eksplozije kakvu smo juče zabilježili u Ulici Dušana Radovića", rekao je Spasojević.

On je naglasio da je neophodan oprez pri loženju u sušarama mesa, jer su već imali intervencije i u ovakvim objektima.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina, zajedno sa ispostavom u Janji, ima ukupno 16 vozila za gašenje požara.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...